Sejtelmesebb és sötétebb oldalát mutatja meg az eddig játékos Doggos

Cikk

március 22, 2019

Kis Réka

1798

Napra pontosan egy évvel első kislemezük, a Blemp megjelenése után új dallal jelentkezik a Kikeltetőt is megjárt, pécsi kvázi-supergroup, a Doggos. Ahogy azt az anyagot, úgy a ‘Thinking about You’ című szerzeményt is nálunk hallhatjátok először!

A két megjelenés között eltelt évben rengeteg ajtó nyílt meg a zenekar előtt, az egyre több fellépés mellett pedig háttérbe szorult a dalírás, valamint az szerzemények születését az is késleltette, hogy az eddigi DIY-módszer helyett a ‘Thinking about You‘-t – ami egy háromszámos single-sorozat első darabja és a koncertre járó közönségnek már ismerős lehet – stúdióban vették fel.

Őrültség felé kacsintgató indiepopjuk ezúttal sötétebb tónusokba öltözik. A dalról, ami első hallásra talán távol áll a zenekar eddigi könnyed világától, Kárai Bence, a banda gitárosa így fogalmazott:

„Sokkal komorabb hangvételű, mint bármi, amit korábban csináltunk a Doggos-szal. Ez nem egy tudatos elhatárolódás a korábbi zenéinktől, sokkal inkább csak az történt, hogy kibukott belőlünk ez a dal és nem akartunk lemondani róla csupán azért, mert nem elég könnyed. Nem akarunk egy olyan zenekari önképhez ragaszkodni, ami lehet, hogy még nem is létezik, épp ezért olyan korán nyitottunk a változásra, amennyire csak lehet. Ez persze nem jelenti azt, hogy mostantól ez a hangzás az új irányvonal, de ebben is ki akartuk próbálni magunkat.”

Címlapkép: Scheffer Bianka, Borítóterv: Balázs Janka

A KERET 10 éve az ország meghatározó független lokálzenei platformja, amit a ti adományaitokból tartunk fenn.

Köss most éves támogatói előfizetést, és megajándékozunk egy KERET blogos vászontáskával!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!