Sajtóközlemény

Cikk

május 30, 2013

Kocsis András

165

A KERET lassan 10 éve az ország meghatározó független lokálzenei platformja. Nem fogadunk el semmilyen formában állami támogatást. A szerkesztői munkába, a szelekcióba és a véleményünkbe nem szól bele se kiadó, se hirdető, se más külső fél. Ahhoz, hogy a jövőben is stabilan tudjunk működni és tovább tudjunk fejlődni, óriási szükségünk van a közösségünk segítségére. Kérünk, amennyiben van rá lehetőséged, támogasd a munkánkat egyszeri, vagy rendszeres adománnyal! Köszönjük!

A KERET blog Magyarország egyetlen független zenei blogja, mely elsősorban videós tartalmakkal mutatja be az ország legnagyobb zenészeit, legizgalmasabb új előadóit, valamint a budapesti éjszakai élet legfontosabb rezdüléseit. A blog látogatói az elmúlt egy évben láthattak interjúkat többek között az Irie Maffiával, a Vad Fruttikkal, és egyedül a KERET beszélgethetett kamera előtt Stephen Marleyval, saját turnébuszában, a Zöld Pardonos koncertje után. Érdekesség, hogy tavaly augusztusban az Anna and the Barbies zenekarnak annyira megtetszettek a velük készített interjúhoz felvett vágóképek, hogy felkérték a blog stábját, hogy vágjanak össze nekik a felvételekből egy koncertklippet is.

A kezdeti, blog.hu-s időszaknak a műfajból eredő technikai nehézségek vetettek véget, és május elején elkezdődtek az új honlap munkálatai. A hónap végére már a béta tesztelések zajlottak, hogy aztán megújult erővel vethesse bele magát a nyárba a blog kicsi, de annál lelkesebb csapata.

Az új, WordPress alapú portál a KERET blog minden igényét maximálisan kielégíti – az eddiginél jobban előtérbe kerülnek majd a videók, és nagyobb hangsúlyt kapnak az írott tartalmak is. Steiner Kristóf, visszatérő vendégszerzőnk lemezkritikái mellett nyártól különleges koncertbeszámolók, toplisták és egyéb cikkek várják a zenei kulisszatitkokra éhes olvasókat. A videointerjúk képi világa szintén megújult. Ezentúl két állandó kamerával felszerelve készítjük majd a blog lényegét adó interjúkat, riportokat.

PLAYLISTEK