Rotten Roots Calculator EP premier
október 22, 2014

A budapesti székhelyű Rotten Roots tartja az eddigi ütemét, és negyedik éve jelenik meg egy újabb EP-vel, a legújabb két számos anyag a Calculator címet kapta. Egy tagcsere után a zenekar egy könnyebben fogyasztható irányba indult el a két számos kislemezen, melyet nemsokára élőben is bemutatnak a Roham Bárban.

Míg az előző, Haunt You EP-n inkább keményebb nóták kaptak helyet, egy basszusgitáros csere után a zenekar a mostani, Calculator EP-vel inkább egy populárisabb, könnyebben fogyasztható, de továbbra is igényes és jól kitalált hangzást szeretett volna elérni. Az kislemezt először itt, a KERET blogon hallgathatjátok meg, íme:

„Úgy éreztük, hogy ez talán szélesebb réteghez szólhat, mint az előzőek.

A ‘Calculator’ többé kevésbé már megvolt a legutolsó koncerten de kicsit átírtuk, popposabb is lett. Dáviddal (dob) azon voltunk, hogy legyenek benne slágeresebb elemek, illetve a refrénen kívüli ismétlődések. Így például a refrénben lévő vokál dallama némileg azonos a szólóéval a ‘Calculator’ben, a ‘Hopscotch’-ban is sok ismétlés van a szövegben.” – mondta az EP-vel kapcsolatban Gyökeres Krisztián, a zenekar énekes, gitáros, zeneszerzője a KERET blognak.

„Gyorsan tudtunk haladni. A probákon és a stúdióban teljesen konstruktívan tudtunk együtt működni a srácokkal. Most dolgoztam velük először, előttem a volt gitárosuk Brucker Bence készítette az anyagaikat. 

A zenekarban szerintem megvan a potencial, hogy még előrébb lépjenek, mert az elkészült EP két száma jó iránymutatás a jövőt illetően. Kíváncsian várom a folytatást.”

Ezt már Beke István tette hozzá, aki nem csak az Ivan & the Parazol billentyűse, de ezen EP stúdiómunkálataiért is felelt, és egyre ismertebb és elismertebb produceri tevékenysége miatt, ezért is kértük fel, hogy zsűrizzen az első tehetségkutatónkon, a Kikeltetőn.

A srácok most vasárnap, azaz október 26-án be is mutatják kislemezüket a Roham Bárban. A belépés ingyenes, az előzenekar pedig a Leftovers lesz, nem érdemes kihagyni.