Bezártságról és álmokról hallunk az új Ritual Glow dalban
április 16, 2021

A 2018-as Kikeltetőn felbukkant Ritual Glow az elmúlt egy évben sem tétlenkedett: Gavallér Atilla zenekara a hagyományos pszichedelikus rockon túl ambiens zenékkel is kísérletezgetett. A többek között Thom Yorke által inspirált zenéjét pedig a világjárvány okozta bezártságnak köszönhetően egy Radiohead-feldolgozással toldotta meg. A ‘Choose the Day‘ viszont saját szerzemény, mégpedig a legújabb, melyet először nálunk hallgathattok meg – válaszd a napot, tehát dalpremier a KERETen!

A modern pszichedélia legfrisebb hullámának hatásai közép-európaivá formálva érezhetőek a dalon, a kifejezés qualitons-i értelmében – tehát a rockzene alfája és omegája, mindennek az eredője, az 1960-as évek blues-rockja természetesen ide is betette a lábát:

Az alvás és az álom nagyon foglalkoztat manapság, több eseményt is beleszőttem az álmaimból és arról az állapotról, amikor nem tudod, hogy ébren vagy-e vagy még álmodsz. De még a mai bezártságra is teszek utalást az „isolation comes to take my joy away” sorral. A szám címét egy Jim Morrison vers ihlette, amiben azt írta, „Válaszd a napot!”. Úgy éreztem, ez a mondat tökéletesen magába foglal mindent, amiről ez a szám szól.

– mesélte lelkesen Atilla, hogy mire is gondolt a költő, amikor megírta ezt a dalt.

Gavallér Atilla

A Ritual Glow további két oszlopos tagja, Baté Gyuri és Békési Dávid már az említett Kikeltetős fellépésen is Atillával játszottak az egykori Dürer Kert középső termében. Reméljük, hogy hamarosan ismét találkozhatunk a srácokkal egy valódi koncerten – addig is nosztalgiázzunk közösen egy bő két éves felvétellel: