Elektro-erotika vs. prűd keresőmotorok
március 27, 2018

Richard Atom neve ismerősen csenghet a hazai elektronikus szcéna szerelmeseinek. A teljes ismeretlenségből 2016-ban vált ismertté a ‘Take Love and Run 1.0′ című dalával, melyet számos felvétel követett. Nevéhez fűződik a bakelit-exklúzív Tiszta Techno/Rendes House projekt is.

2018 egy új kezdet számára: korábbi zenéit letörölte mindenhonnan, egyetlenegy track maradt csak, a most márciusban debütált ‘Nipples’, amihez a dal mondanivalóját tökéletesen tükröző videó is társult.

„A zenéim tényleg önmagam terápiás eszközei, szóval mindegyik valami nehézséget segített bennem feldolgozni. A ‘Nipples’-t például a közösségi médiával való se veled se nélküled viszonyom (konkrétan az Instagrammal történt ‘szakításom’) apropóján írtam még évekkel ezelőtt – nem csak a ‘posztolj életre-halálra megállás nélkül, hogy valamirevalónak érezd magad’ metaüzenete miatt.”

A ‘Nipples’ egyfajta kritika a különböző social media platformokról és a kereső motorok működéséről.

„Rendesen felbasz, amilyen gyermekded a Google, Facebook, Instagram ‘felnőtt’ tartalomfilterezési magatartása, de persze a másik oldal is – az, amilyen személyes és társadalmi károkat okoz, korlátolt szexualitást táplál a jelenlegi pornóvilág.”

Richard Atom zenéit a Google AdWords szolgáltatásával szerette volna népszerűsíteni, de az ellenőrző osztály elutasította a hirdetést felnőtt tartalomra hivatkozva, azaz nem elfogadott kifejezés a „nipple”.

Az énekessel, Bársony-Németh Péterrel egy esküvőn találkoztak. Rögtön megtalálták a közös nevezőt, annak ellenére is, hogy másképp gondolkodnak a zenéről, így egy teljesen egyedi kollaboráció jöhetett létre.

Akinek nem lett volna még elég, azoknak jó hír, hogy úton van a nagylemez, amire remélhetőleg nem kell sokat várni. „Dolgozom egy albumon, aminek címe Lost Data Kept in Hearts, amiben kicsit más formában, de néhány régebbi zeném vissza fog térni.”