A Temples is jön Budapestre, a legújabb kisfesztivál keretében
április 11, 2022

Új fesztivállal gazdagodott a nyár eddig is viszonylag zsúfolt programja. Az első Reflektor fesztivált július 14-16 fogják megrendezni Budapesten, az Örs Vezér terétől 5 percre, Fehérdűlőn.

Árkategóriában és nevek nagyságában is a Kolorádó és a Bánkitó kategóriájába esik a Reflektor, sőt a másodikkal egy időpontban is lesz. Érdekes lesz, hogy mennyire fogja megosztani a közös időpont a fesztiválozókat, vagy eléggé különböző a lineup. A Reflektor elég menő külföldi headlinereket jelentett be első körben, egy stabil magyar fellépőgárda mellett.

Jön a Temples, a Budapestet már párszor megjárt Son Lux, a Weval is visszalátogat, de jön a tavalyi év egyik legjobb lemezét produkáló post-punk kiválóság, a Squid is. Magyar frontról a legfontosabb nevek között van a Jazzbois, iamyank, a The Anahit, és a Flanger Kids. Rögtön érezhető, hogy a Reflektor nem a klasszikus „magyaralter” fellépőket hozza, és nem is teljesen ragad meg a gitárzenénél. A honlapjukon az áll, hogy azokat a fellépőket szeretnék elhozni, akik egy fesztiválon nem feltétlen a plakát tetején jelennek meg, de annál izgalmasabbak. Ezt az elképzelést szerintem nagyjából tükrözi az ide összerakott fellépő lista.

Temples

A nagy kérdés szerintem itt tényleg az, hogy mennyire tud majd érvényesülni ez a fesztivál a Bánkitóval egy időben, van-e akkora az a csoport, aki egyébként se menne el Bánkitóra, és a Reflektor érdekelni fogja, illetve átcsábít-e annyi embert egyik fesztiválról a másikra. A háromnapos eseményre 22900 forintért tudtok early bird bérletet venni.