Budapesten lép fel a dánok legújabb büszkesége
október 14, 2015

Imádjuk a Skandináv zenét, ezért szuper, hogy október 24-én a dánok legújabb büszkesége, a Rangleklods érkezik Budapestre, az Akváriumba. A koncertre most nyerhettek egy páros belépőt a KERET bloggal!

Rangleklods a koppenhágai születésű Esben Nørskov Andersen egyszemélyes projektje, de élőben egy hölggyel, Pernille Smith-Sivertsennel egészül ki, aki énekel és szintetizátoron játszik.

Világhírű névrokonához, Andersenhez hasonlóan Esben Andersen is mesél, csak ő sajátos hangulatú, inkább többszöri hallgatásra, tartós fogyasztásra szánt, egyedi elektronikus zenéjével teszi ezt. Kicsit hűvös, olykor hipnotikus, szokatlan szerkezetű kompozícióival és keserédes énektémáival képeket, hangulatokat fest fel, és kisfilmeket jelenít meg előttünk, amik mind otthon, mind élőben magával ragadják a hallgatót.

A Rangleklods azóta bejárta a nagy európai fesztiválokat is a Roskildétől a Szigetig, idén pedig megjelentette második albumát, a Straitjacketet, amelynek európai turnéja október 21-én indul Rotterdamban, és amelynek negyedik állomása október 24-én Budapest és az Akvárium Klub lesz. Az előzenekar az idők során elektro-poppá finomodott, amúgy a hazai elektronikus szcénában legendásnak számító neo lesz, akik két idei single után hamarosan új lemezzel térnek vissza, ráadásul a koncerten egy vadiúj dal is elhangzik majd, a ‘Darklighter’.

Nyereményjáték

Ha szeretnéd megnyerni a páros belépőt a bulira, akkor alább egy hozzászólásban taggeld be azt a barátodat, akivel mennétek!

Október 21-ig várjuk a hozzászólásokat, a nyertest Facebook üzenetben értesítjük.