Pszicherotik dreamrock EP-t hozunk hétvégére – Premier
október 6, 2023

A cím írja le talán a legjobban a most megjelent Black Nose & Purple Hands első EP-jét, ami az Erotic címet viseli, hűen tükrözve azt az atmoszférát, amit a srácok tudatosan alkottak meg a hallgatóknak. Sairam Al’Atti (ének, gitár) és Gerdesits Pali (gitár) koprodukciója 2020-ban alakult, azóta bővült is a társaság a dalok kidolgozásához és élő előadásához (Hédl Áron (basszus), Bódis Bence (dob), Emődy Botond (szinti, vokál).

„A cél egy olyan zenei atmoszféra megteremtése volt, amely felidézi a vintage softcore erotikus filmek zenei világát, ám azt meglepetésszerű noise rock elemekkel ellenpontozza.”

Az EP négy dalból áll, melyeknek a hangulata egy nagy, hullámzó-vonagló lüktetéssé áll össze. A Luftballon alámondásos énekrésze és finomkodó gitár része gyönyörűen bontakozik ki és simul egy táncolható részbe, amiből pedig a gitár szóló ragad ki minket. A La vision ultraviolette már sokkal inkább a pszichedelikus vonalat képviseli, ami a refrénnél már egészen szörfös hangulatba csap át. Számomra a Manga hozza leginkább azt a softcore-os erotikus témát, ami az egész lemezt jellemzi, míg a Ljubljana egy melankólikusabb, sejtelmesebb vonalat képvisel.

A keverés és masterelés Zwickl Ábel munkája, a felvételeket pedig a NoLatency és az Echo Stúdióban készültek. Összességében egy jól összerakott, táncolható és szerethető EP-vel indult el a Black Nose & Purple Hands.

  • Jó hír, hogy a lemezt hivatalosan is bemutatják, október 31-én az Aurorában, szóval ha tetszett a lemez, ott a helyed.