Pokróccal a strandra!
augusztus 17, 2013

A hazai fesztiválok száma lassan vetekszik a budapesti plázák és a hazai tehetségkutatók számával. Mindháromban közös, hogy gyakorlatilag ugyan azt kapjuk mindenhol, csak kicsit más körítéssel. Ezen a nyáron több új fesztivál is indult, ezek közül a legaktuálisabb a STRAND Fesztivál. A zamárdi lakosok minden évben háborognak a Balaton Sound miatt is, így a helyszínválasztás nem biztos, hogy a legszerencsésebb, de a Nagyon Balaton rendezvénysorozat legvártabb tagját azonban mégis kiemeli egy-két dolog a lassan egybefolyó fesztiválmasszából.

999184_147059515500707_1889975645_n

[polldaddy poll=7328364]

Például, hogy a Petőfi Rádió és Telekom neve alatt a VOLT Fesztivál produkciós iroda szervezi. Ez a hármas olyan, mint a lecsóban a paprika, paradicsom és a hagyma, ha mindhárom megvan, jó arányban, akkor abból rossz dolog már nem sülhet ki. Hivatalosan hetven óra folyamatos zenére számíthatnak a résztvevők, amiről az első gondolat a „hűha, buli, gyerünk, party, éljen”, de lehet, hoyg hosszú távon kellemetlen lehet, hogy már a második napja próbáljuk túlüvölteni a zenét egy kis fogkrémért (mert valami mindig otthon marad). A fellépőgárda nagyon „petőfisre” sikeredett, a koncertek között pedig DJ-k szórakoztatják a nagyérdeműt, akik szintén az MR2-ről lehetnek ismerősek. A sok név nagy részét szívesen hallgatjuk, de nem a kedvencünk, de belefuthatunk olyanokba, akiktől viszont akkorát kurjantunk, hogy kiakad a zajszintmérő. A legnagyobb attrakció egyértelműen a Fall Out Boy lesz, akik először lépnek fel Magyarországon. A nagy visszatérésen átesett banda sokkal poposabb hangzást hozott az előző slágereikhez képest, így talán még több rádió tűzte őket műsorra. Az biztos, hogy pörgős dallamokban nem lesz hiány, aki ott lesz, annak kihagyhatatlan. De itthon csak itt csíphetjük el Yonderboit is. A nemrég Budapesten koncertező Nouvelle Vague a Viva színpadán lép fel. Ők azok a fellépők, akik megkülönböztethetik a Strandot a többi kisebb hazai fesztiváltól. A többiek nélkül itthon nincs is fesztivál, ezeknél az ember már tudja, mire számíthat, így csalódás nem igazán érheti az embert.

Tulajdonképpen nagyon szépen indít a STRAND Fesztivál, hiszen hozza a mindenki által elvárt és a Petőfin unásig játszott hazai zenészeket, de láthatunk pár népszerűnek számító külföldit is. Egyik stílus mellett sem teszi le a voksát, ad egy kicsit mindenkinek. Holnap kiderül mit is tudnak a szervezők nyújtani Zamárdiban. Ott találkozunk!