Víz alá merül Vecsei H. Miklós a Platon Karataev legújabb klipjében
október 18, 2021

Januárban érkezik a Kikeltető döntőjét is megjáró (idén pedig zsűriző) Platon Karataev harmadik nagylemeze, ami egyben első teljesen magyar kiadványuk is. Az augusztusban megjelent ‘Partért Kiáltó’ címadó szám után ez a második single az albumról.

„A dal egy egységélményt ír le, a határtalannal való találkozást és szembesülést járja körül. Amikor az énvesztés megtörténik, és egy olyan azonosságot tapasztal meg az ember, amit addig még nem, elsőre ijesztő lehet, a végén azonban felszabadító. A dal is így építkezik, fokozatosan, míg a végén eljutunk a katarzishoz.”– meséli Balla Gergely, aki amellett, hogy a zenekar egyik alapítója, most a kliprendezésbe is belekóstolt.

„A koronavírus miatt a klip elkészítése során állandóan falakba ütköztünk. Hasival eredetileg is egy víz alatti klipet terveztünk ugyan, de egy teljesen másik koncepcióval még az előző lemez záródalához, a Bitter Steps-hez forgattuk volna. Végül idén ősszel készült el az anyag, rengeteg változtatással. Maradt azonban a víz, mint az egység, azonosság szimbóluma, mely a lemezt is körbeöleli, valamint a merülés motívuma.”

A klipben Vecsei H. Miklós színész merül víz alá, ő a következőket mondta a szereplésről:

„Nem igazán szeretek forgatni, nekem a színház a világom és igyekszem ott kiteljesedni. A Platon Karataev felkérését két dolog miatt vállaltam mégis: szerettem volna kipróbálni, hogy milyen lehet öt méterrel a víz alatt játszani, a másik pedig, hogy meggyőződésem, hogy csak abból a mélységből érdemes alkotni, ahova ők igyekeznek legyűrni magukat. Úgy gondolom, hogy ebben hasonlítunk, érdemes erre barátságot, projekteket építeni, hisz azáltal, hogy egy irányba nézünk, már össze is tartozunk.”

  • A zenekart legközelebb október 23 vagy 24-én csíphetitek el az A38-on, ezt követően négyhetes európai turnéra indulnak, januártól pedig már az új lemezzel koncerteznek.