Minden, a maga tökéletlenségével együtt

Cikk

június 9, 2017

Énekes András Előd

653

A KERET 10 éve az ország meghatározó független lokálzenei platformja, amit a ti adományaitokból tartunk fenn.

Köss most éves támogatói előfizetést, és megajándékozunk egy KERET blogos vászontáskával!

A tavalyi Kikeltetőn feltűnt, és osztatlan sikert arató Platon Karataev végre mutatott valamit a készülő új albumából. A még mindig friss, de gyorsan köztudatba vésődött folk-formáció most egy vadiúj dallal, és egy Sri Lankán forgatott klippel lepett meg minket.

ESEMÉNYAJÁNLÓ ↓

A Czakó-Kuraly Sebestyén és Balla Gergely vezette Platon pályafutását a kezdetek óta figyelemmel kísérjük, és a tavalyi Orange Nights című EP-jük után végre felkerült az internetre a nagy erőkkel készülő új album első fecskéje.

A srácok első nagylemezének címe For Her lesz, mely három részletben jelenik meg, egy most júniusban, egy augusztus végén – szeptember elején, és egy októberben. Elmondásuk szerint egyfajta konceptalbumról beszélhetünk, hiszen a dalok egy kapcsolat elgyászolásának folyamatát követik le. Első állomásként íme a ‘The Season of Singing’ videoklipestül.

A klipet még áprilisban vette fel Gergő Sri Lankán, ahol egy buddhista központban önkénteskedett két hétig. “Sokat kriketteztem a kis szerzetesnövendékekkel, ez is egy visszatérő motívum. Nagy hatással voltak rám a helyi emberek, főleg a gyerekek, nagyon boldognak és szabadnak ismertem meg őket, leginkább ők vannak a klip középpontjában.”

Ami újdonság, hogy Gergő ezúttal nem csak dalszerzőként, hanem énekesként is jeleskedett, és az új albumban is többet fog énekelni, mint eddig, Sebővel osztozni fognak a vokál sávokon.

“A szövegre hatottak Rumi, Maslow, Fromm, az Énekek Éneke és még sok minden más egy lisszaboni graffitivel bezárólag. Maga a szám leginkább azt szeretné visszaadni,

amikor az adott pillanatban a maga tökéletlenségével együtt minden úgy jó, ahogy van,

tehát egyfajta teljesség érzést fejez ki. Leginkább a glasgow-i parkokban történő többórás sétáim érzésvilágát mutatja be.”

A szám elkészítésében Bradák Soma és Jáky András alaptagok mellett nagy segítséget jelentett Illyés Bence, aki bendzsón szállt be, illetve Háló Gergő, aki a billentyűkön tette hozzá a magáét. A lemez egyébként Zwickl Ábel szakmai irányítása alatt készül, az arculatért pedig Dobos Emőke fog felelni.

És hogy végképp a szeretet, a zen és a humanitárius értékek hordozójaként vésődjön be a Platon Karataev a köztudatba, fontos hozzátenni a kliphez, hogy a srácok a nemrégiben óriási pusztítást végző Sri Lanka-i árvíz károsultjainak és eltűntjeinek ajánlották ezt a számot.

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

PLAYLISTEK