Planet-B: A madarakat támogatja a legújabb magyar fesztivál
március 3, 2020

Március 6-án és 7-én kerül megrendezésre a Planet-B fesztivál a Három Hollóban. Az esemény a Third Planet zenekar és a Para Hobo Records fejéből pattant ki és a bevétel teljes mértékben a Magyar Madártani Egyesülethez, Közép-Kelet Európa legnagyobb politikától független, természetvédelmi szervezetéhez kerül majd.

Az esemény nevét a legutóbbi King Gizzard & The Lizard Wizard album nyitódala, a ‘Planet B’ ihlette, így nem meglepő módon főszerepet játszik a környezettudatosság. Emellett szintén főszerepet játszanak még remek külföldi és magyar bandák egyaránt.

A fesztivál két napja zeneileg két különböző tematika nevében telik: pénteken rock napot tartanak, míg szombaton „eklektik” nap lesz. Pénteken lépnek fel a fuzzosabb, zúzósabb zenekarok, mint az ukrán Sinoptik, akik pár éve már játszottak nálunk a Jinjer előtt, de voltak már Marilyn Manson előzenekara is. Ütős grooveok, elvétve szintik, pörgős rockzene.

Az estét a hazai, magukat earth-rockként definiáló Ripe Foal indítja, de érkezik az egri alternatív/stoner Bring Me Green is, akik először játszanak Budapesten, és az esemény egyik szervezője, a Third Planet is színpadra áll, akikkel itt interjúztunk.

Szombaton pedig több Kikeltetős üdvöskénk fog mikrofont és torzító pedált ragadni. Az estét a Sauropoda nyitja majd, akik idén megnyerték blogunk különdíját a Kikeltetőn és ez nem véletlen, hiszen az együttes három tagja mintha tényleg egy húron pendülne. Hibátlan matekozások és grooveok mennek a koncerten körbe-körbe és még jó számokat is írnak.

Utánuk a múlt héten vadiúj dallal előrukkoló Giliszta következik, akiket mostanra senkinek nem kell bemutatni, illetve fellép még az este folyamán az Újzenekar és a The Swamp Creatures is, akiket szintén a Kikeltetőről ismerhettek már.

Nemcsak koncertek lesznek ám a fesztiválon: a Három Holló előadó részén izgalmas beszélgetéseket rendez a Magyar Madártani Egyesület, melyeken lesz szó túzokokról, sasokról, baglyokról és a madárvédelem számtalan fontos szegletéről. A kávézó részen pedig pörögni fog a bakelit!

A koncerttermen kívüli programok ingyenesek, egyébként pedig a vendégek a helyszínen eldönthetik majd, hogy a belépőjük árával mit támogatnak: a márciusi élőhelykezelési programot, odúk készítését vagy óvodai és iskolai szemléletformálást.

  • Tehát a Három Hollóban hétvégén a természetvédelem és az ütős zenekarok szárnyalása lesz a cél, ott találkozunk!