„Lefetyelem az ászokat, Heinekent nekem ne”
június 13, 2017

Amikor darkpopos, shoegaze gitártémákra eszperantó beateket pakolnak, arra még akkor is felkapjuk a fejünket, ha se a zene, se a szöveg nem csinál mást, mint mosolyog egy lazát a műfaji tradíciókon. Korándi Dávid ‘Capuccino’, a Felső Tízezer gitárosa nemrég jelentetett meg egy hatszámos szóló EP-t, most pedig összeállt PuDaBest aka Hajnal Mártonnal egy csavarodós remix és egy kis szövegelés erejére. Íme a Pestépítők.


‘Lehet, hogy jó lesülni’ Dávid egyik Capuccino-számán alapszik, és PuDaBesttel terveznek egy közös nyári EP-t is feldobni az internetre. Egyébként a magáról PuDáról a következőket mesélte Dávid:

„Az egyik legjobb spanom még a gimiből, ő ilyen digitálos arc, és nagyon durván lehatárolva az Aphex Twin, Deadmau5, Flume-tengely hatott rá a legjobban a zenekészítés terén. Vicces infó róla, hogy a The Best Bad Trip csírájában még benne volt ő is, bár akkor még teljesen mást csináltak a srácok.

Már elég régóta terveztük a Pestépítőket, ami igazából inkább egyfajta kollektíva , amiben mi vagyunk a legmotiváltabbak egyelőre, meg talán alapítók, de ez fura szó.”