A Past Cat és a Mayberian közös dalánál nem létezik tökéletesebb vasárnap-soundtrack
május 3, 2020

Szabó Benedek a Mayberian Sanskülotts-szal karöltve elhozta nekünk a Past Cat nevű karanténprojektjének második felvonását, ahogy azt az előző cikkben annak rendje és módja szerint megígérte. Az első, ‘Fadin’ Out’ című szám után most az ‘Oliver’s Secret World’-rd keresztelt második dal és klip debütál nálunk.

De hogy ki is pontosan Olivér és egyáltalán mi ez a titkos világ, arról Benedek a következőket mondta:

„Ezt a számot közvetlenül a Fülöp Peti vendégszereplésével készült ‘Fadin’ Out’ után írtam, még a járványhelyzet előtt.

Egy Oliver nevű fiúról szól, aki Hal Ashby Harold és Maude-jának díszletei között él, tehát a hatvanas-hetvenes évek fordulójának idealizált világában, bár a fejemben ő nem amerikai, hanem angol. Soha nem megy ki a lakásból, inkább reggeltől estig zenét hallgat és nézi a plafont. Mivel most mindenki ezt csinálja, könnyen átélhető a dolog.”

Bár a Past Cat nevű projekt a karanténhelyzet előtt született, gyanúsan összecseng mindenki hétköznapjaival mostanában. Benedek a klipet és a zenét is maximálisan házilag állította elő Csordás Zita és Balogh Gallusz közreműködésével.

„A zenét és a hangulatot életem harminchárom évének legkedvesebb zenekara, a The Clientele lemezei ihlették, a dalban pedig Zita és Gallusz is szerepelnek a Mayberian Sanskülotts-ból – Zita egy álomszerű vokállal, ami a nyolcvanas évek végének C86-os zenekarait idézi, Gallusz pedig két hipnotikus szólóval. A számot itthon vettem fel és kevertem meg, a klipet is itthon forgattam, szóval abszolút házi az egész. Egyébként lesznek még Past Cat-számok, egyszer majd koncertezni is szeretnék. Persze csak akkor, ha lehet.”

Végül pedig álljék itt az örökké érvényes üzenet Benedektől:

„Ezekben a vészterhes időkben egy dologról soha ne feledkezzetek meg:

„Minden vízbe mártott test
a súlyából annyit veszt,
amennyi az általa
kiszorított víz súlya.”