Nem múlt el a rejtélyesség
június 28, 2015

A Passed tavaly felrobbantotta a hazai blogoszférát ‘Mesmerize’ című klippes számával, majd adtak egy esélyt az Euróvíziós dalfesztiválnak is. Szerencsére a nemzetközi megmérettetés terhe nem szakadt a vállukra, azonban itthon sikerült a versennyel egy alap ismertséget szerezni, ami sok ajtót nyitott meg előttük.

Az akkori interjúnk óta volt egy tagcsere, néhány nagyobb klubkoncert, majd nemrég elkészült az első kislemez.

http://soundcloud.com/passed/sets/passed-1919-ep

A 1919 EP nem ad annyit, amennyit vártam tőle, bár négyre bővült a megjelentetett saját dalok száma, de még mindig megvan a Passed-ben az a misztikum, ami az első szám után is működött. Az összes dal szinte pontosan három perces, és hangzásilag nagyon nem tértek le a ‘Mesmerize’ által kitaposott ösvényről, ami megmaradt a kislemez legerősebb darabjának.

Újra és újra meg tud lepni, hogy Nizalowski Fanni hárfa játéka milyen jól passzol a Szabó Levente által behozott térdrogyasztósan pattogós elektronikához. Egy jó zenekar ismérve az összetéveszthetetlen hangzás, és ez itt abszolút megvan. A második legjobb dal a nemrég klippet is kapott ‘On The Grind’, döcögős kezdéssel, de táncolható, fülbemászó refrénnel. Érdekesség, hogy a videót a fotósként is kiváló DJ N1CE vette fel, és a zenekar maga vágta meg.

Nizalowski Dorottya énekesnőnek nagyon kellemes orgánuma van, ami remekül passzol a karakteres hárfás elektropophoz, azonban a szövegek ritmikája sok helyen elég esetlen és az ének enyhe technikátlansága és az angol kiejtés néhol kizökkentő, de szerencsére ezek olyan dolgok, amelyeket legközelebbre már ragyogóra lehet csiszolni.

A banda rövid idő alatt került be a hazai zenei közbeszédbe, és ezzel az EP-vel pont annyit adtak, amennyivel ott is tudnak maradni még egy darabig. A legfontosabb számukra most az lenne, hogy elkezdjenek közönséget építeni koncertezéssel, zenei és más alkotó együttműködésekkel, hiszen ez utóbbi az első perc óta fontos nekik. Egy őszi nagylemezzel pedig, amelyben kimaxolják az egész eddigi koncepciót, bérelt helyet váltanának a jövő évi fesztiválokra.

A Passed a legegyedibb színfoltja az itthoni fiatal feltörekvő háloszobazenész színtérnek, és nagyon várom a folytatást!