Kiberrealista galéria nyílik a Vittula mellett
április 27, 2021

Sokatoknak ismerős lehet a Vittula melletti félszuterén tér, voltak ott régebben kiállítások, de az is lehet, hogy csak pisilni mentetek és véletlenül tévedtetek oda. A vendéglátóhelyek újranyitásával viszont az a tér is új erőre kap, hiszen megnyílik a Paikka Galéria.

A kezdeményezésről az alapítók meséltek nekünk:

Az immár másodjára, a hamvaiból újjászülető Paikka Galéria (anno: Omnivore Gallery) egy lázas csapat apró álmaiból indult 2020 telén, amely az elmúlt hónapok fáradhatatlan munkája által elérkezett arra a pontra, hogy másokat is bevonjon az alkotásba. A galéria, a teljesen felújított és helyrehozott Kertész utcai kiállítóterébe, egy szürreális honlapon keresztül várja a sokszínű pályázatokat és ötleteket.

Az alapítók legfontosabb céljuknak tartják, hogy lehetőséget biztosítsanak a kreatív szférában a lehető legszélesebb ízlésű és alkotói stílusú művészközegnek a pandémia okozta válsághelyzetben, egyúttal vizsgálva és nem rejtett szándékkal dokumentálva a járvány alatt átalakult alkotófolyamatokat és kiváncsian éhezve az elfojtott művészi ambiciókra.

A pályázat benyújtásának nincsenek formai korlátai. A jelentkezőktől azt várjuk, hogy valamilyen módon mutassák be, hogy milyen új teret terveznek létrehozni a honlapon körbesétálható galéria teréből a saját vízióik/projektjeik által, és ezt hogyan valósítják meg a valós térben. A határidő május 23.

  • Ha megjött a kedvetek a jelentkezéshez, vagy csak lecsekkolnátok majd a kész munkákat, kövessétek a Paikkát instán és facebookon, illetve nézzétek meg a kiváló honlapot is!