Orosz törpe nő írtja ki a világot észak-koreai atommal

Cikk

február 17, 2015

Kocsis András

270

A KERET lassan 10 éve az ország meghatározó független lokálzenei platformja. Nem fogadunk el semmilyen formában állami támogatást. A szerkesztői munkába, a szelekcióba és a véleményünkbe nem szól bele se kiadó, se hirdető, se más külső fél. Ahhoz, hogy a jövőben is stabilan tudjunk működni és tovább tudjunk fejlődni, óriási szükségünk van a közösségünk segítségére. Kérünk, amennyiben van rá lehetőséged, támogasd a munkánkat egyszeri, vagy rendszeres adománnyal! Köszönjük!

Oroszországról – nagyban köszönhetően a Family Guy-nak és az orosz utakon készülő fedélzeti kamerás felvételeknek – a legtöbb ember hidegháborúra, vodkára és monocikliző medvékre asszociál. A Little Big ezt keveri veretős rave-vel és az eredményre sokan úgy utalnak, mint a Die Antwoord orosz kistesójára, holott az egy bohócból, két MC-ből és egy törpe nőből álló formáció sokkal inkább olyan, mint egy kétszeresre gyorsított Orosz Nemzeti Soerii & Poolek.

Mint ilyen, a zenéjük a kanapén ülve leginkább a videóikkal együtt fogyasztható, és szerencsére a YouTube-on fellelhető videográfiájuk elég impozáns. Szavak helyett én is inkább ezekkel mutatnám be a formációt. Akinek még új ez az egész, az mondjuk kezdje az elején.

“Mr. Putin, here are your new public enemy…
or your best drinking pals, how ever?”

“It’s an art message from the third world.
With trash.”

“We all deserve it.”

Nem mindig kell atom, van, amikor a közelharc és a gáz spray (!) is bőven megteszi. Pláne ha az orosz és az amerikai elnökről van szó.

Ha ezek után kedvet kaptatok megnézni a Little Biget élőben, még szerencse, hogy most pénteken lépnek fel először Budapesten, a Corvintetőn.

PLAYLISTEK