Öröm, boldogság: ma nyithatnak a vendéglátóhelyek belső terei

Hírek

május 29, 2020

Bálits Mihály

1971

A KERET lassan 10 éve az ország meghatározó független lokálzenei platformja. Nem fogadunk el semmilyen formában állami támogatást. A szerkesztői munkába, a szelekcióba és a véleményünkbe nem szól bele se kiadó, se hirdető, se más külső fél. Ahhoz, hogy a jövőben is stabilan tudjunk működni és tovább tudjunk fejlődni, óriási szükségünk van a közösségünk segítségére. Kérünk, amennyiben van rá lehetőséged, támogasd a munkánkat egyszeri, vagy rendszeres adománnyal! Köszönjük!

Tovább lazítják a koronavírus-járvány ellen bevetett korlátozásokat Magyarországon: azok után, hogy mintegy másfél hete nyitva lehetnek a kerthelyiségek és a teraszok (néhány polgártársunknak: Közösségi terek), pár napja a Kormány bejelentette, hogy

ma, május 29. 00:01-től újra látogathatóak Budapesten a vendéglátóhelyek belső helyiségei, időkorlát nélkül.

Mai nyitását jelezte – a teljesség igénye nélkül – a Központ, a Nemdebár, a Vittula, a Hunnia és a külső zuglói Szajna Söröző.

A rendelet értelmében újra kinyithatnak a fővárosi hotelek, szálláshelyek és a játszóterek, továbbá a szabadtéri cirkuszok, mozik, futballstadionok és az uszodák is. Viszont koncertekre, fesztiválokra egy jó ideig – legalább augusztus 15-ig – még nem lehet számítani és a most kinyitó vendéglőkre, presszókra is komoly előírások vonatkoznak:

Tehát a lényeg még egyszer: újra lehet benn zabálni meg piálni, de csak okosan, mert ha megint ugrik a görbe, baszhatjuk.

Kiemelt kép: Komróczki Dia – Auróra

PLAYLISTEK