Maradj egy percre a koncertek után a KERET Szülihaton

Cikk

május 17, 2018

Szponzorált

475

A KERET 10 éve az ország meghatározó független lokálzenei platformja, amit a ti adományaitokból tartunk fenn.

Köss most éves támogatói előfizetést, és megajándékozunk egy KERET blogos vászontáskával!

Péntek este lesz a KERET Szülihat a Dürer Kertben, a blog hatodik születésnapi minifesztiválja, ahol három teremben és a kertben egy este alatt fellép majdnem húsz zenekar és féltucat DJ. A zenei finomságok mellett azonban idén először az irodalom is megjelenik a programban, a Room 041-ben és a Club-Mate Nagyteremben ugyanis minden koncert után animációs rövidfilmeket vetítünk majd, melyek egy-egy Örkény Egyperces novellán alapszanak.

Vajon egy perc tényleg csak arra elég, hogy ránézzük az üzeneteinkre?

Többek között erre keresi a választ a Bookline olvasásnépszerűsítő kampánya, amelynek keretében hét darab Örkény Egyperces történetet feldolgozó filmet készítettek el, egészen rendhagyó módon, a szavakat képpé alakítva. Az egyenként egy perc hosszúságú animációs alkotások célja, hogy élményszerűvé tegyék az olvasást, olyan felületeken, ahol a közönség alapvetően a képi ingerekhez szokott, így láthatóak lesznek a szpotok színházakban, mozikban, városi fényfestéseken, az Instagramon, vagy épp a Dürer Kertben, két koncert között.

“Az irodalom számtalan szépséget tartogat mindannyiunk számára.” – ezt már Sándor Gabriella mondja a Libri-Bookline részéről. “Ha csak Örkény Egyperceseit vesszük, azok például olyan örökérvényűek, hogy a ma fiataljainak is tartogatnak mondanivalót és szépséget, a mai világ embereit is megszólító humort. Szavait értheti fiatal és öreg, kultúra iránt fogékony és a kultúrát kevésbé követő egyaránt. A mi felelősségünk, hogy eljuttassuk szavait és a kultúrát mindenkihez.”

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

PLAYLISTEK