Szombaton debütál az első OMOH kiadvány a Corvinon
november 28, 2017

Tavaly februárban indult hiánypótló jelleggel a melegek és technoszexuálisok igényeire szabott OMOH, amely – az időközi Központos és más kísérőesemények mellett – minden hónapban a Corvintetőn szolgáltatja a négynegyedeket az egyre bővülő közönségének. Minden alkalomra készül egy mix is a fellépők zenéiből, ami ezúttal a KERET blogon debütál a szombati buli előtt. 

Ha még nem ismernétek, az OMOH leginkább, de nem kizárólag az LMBTQ színtér techno és house DJ-ire koncentrál, olyan előadókat igyekeznek minden alakalommal hívni, akik fontosak ebben a közegben. „Például a szeptemberi vendégünk a Tresor egy amúgy meleg rezidense volt, nem különösebben ismert, de ilyen körökből hallottunk róla először, hogy meséltek neki rólunk és érdeklődött. Olyan DJ-ket akarunk hívni és támogatni, akikkel diverzebb tud lenni ez a színtér.” – meséli Iván Alexandra, az egyik szervező, illetve az A C I D W I T C H nevű, szombaton szintén fellépő DJ duó egyik tagja.

Erre jó példa az eheti vendég, a venezuelai származású Hyperaktivist, aki miután hazájában gyakorlatilag megteremtette azt, ami mára a helyi elektronikus színtér gerincét jelenti, áthelyezte székhelyét Berlinbe, ahol jelenleg hangmérnöknek tanul és rendszeresen játszik a technofőváros legjobb klubjaiban. Mivel alapból ritkábban jön női vendég az OMOH-ra, mint férfi, mellette a már említett A C I D W I T C H-csel együtt ezúttal a női előadóké lesz a főszerep a DJ pultban.

A este másik különlegessége, hogy itt debütálnak majd limitált példányszámban az OMOH kazetták is, melyeken az eddig megjelent mixek találhatók majd. Ezek már eddig is mindig 45 perc körüliek voltak, a későbbi szalagra rögzítésükre való tekintettel. Érdekesség, hogy mivel a szervezőknek rossz tapasztalatai vannak a hazai kazettagyártással, egyikük, Csémy András inkább vett két Tascam dekket és megcsinálta kézműves módszerrel – manufaktúráját AKAZI néven egyébként lájkolhatóvá tette a Facebookon. A kiadvány egy komplett fan-pack lesz, matricákkal, felvarróval, flyerrel, 30 darabra limitálva. A miértről András azt mondta, hogy „tök jó dolog régi kazikon ismeretlen house és techno mixekre bukkanni, és jó belegondolni, hogy amikor a Soundcloud és a Mixcloud is rég lehúzta a rolót, ezek a zenék még mindig meglesznek pár embernél, és 20-30 év múlva is rájuk lehet csodálkozni”.

  • Hallgassátok meg a legújabb mixet alább, alatta találjátok a tracklistet, szombaton pedig buli a Corvinon, itt a Facebook esemény.

OMOH 015
01. Karen Finley – The Naked Truth (Acapella)
02. Cravero – Silence
03. Hugo Massien – Swerve 2
04. Pris – Dodeca
05. Sterac – In Circles
06. Cignol – Acid Dad
07. DMX Krew – The Wiggly Worm
08. Steve Lawler – Crazy Dream
09. Crackboy – Kiddo
10. Ben Versluis – Instant Hit On The Scene
11. Photonz – Statue Room
12. James Ruskin – Take Control
13. Prins Tomas – Apokalypso 3
14. Savas Pascalidis – Intruder
15. Ben Sims – The Stalker
16. I Hate Models – Cyanure Dance