nanana-timber borító
Öko-poszt-punk klipet készített a NANANA
március 24, 2023

Első klipjével jelentkezik az idén alakult NANANA. A korábban már több zenekarban együtt játszó tagok színes fúziót hoztak össze, markáns atmoszférával.

A ‘Timber’ az emberiség felelőtlen természeti pusztításáról, a klímaváltozás terén tanúsított emberi nemtörődömségről, illetve az ezzel kapcsolatban érzett személyes frusztrációról szól. Mindezt monoton, de feszültséggel jól operáló, sötét ritmus alapra úszó, karcos-cinikus, talán szörf rock jellegű gitártémával. Női énekben kicsúcsosodó energiák keretezik a számot, így egyfajta öko-surf-post-punk-darkwave keveréket hoztak össze.

“A klipet az elejétől kezdve igyekeztünk egyszerű megoldásokkal, minimálban megoldani. A dal feszültségét próbálja megragadni a mozgókép az egyre gyorsuló snittekkel és zaklatott vágásokkal. A videóban megjelennek olyan képek is (a hidak, a tűz vagy a természet), melyek reflektálnak a szövegre, és ezáltal a természet pusztítására is.”

Siteri Nóra, a klip készítője
Fotó: Siteri Nóra

Személy szerint egyre több post-punk zenekarral találkozom itthon, a Kikeltetőn is megtalálható volt a műfaj, örülök. Simán megfér például a számtalan beatkorszak inspirálta produkcióval egy színtérben, ha hasonló tisztelettel és alázattal nyúlnak a gyökerekhez, ez itt igazán sikerül.

A zenekart holnap Debrecenben a Made in Debrecen fesztiválon és még aznap, Budapesten a Turbinában is elcsíphetitek! Spotin és Facebookon pedig állandóan megtaláljátok őket.

Borítókép: Fortepan / Nagy Gyula • Artwork: Cseh Dániel