Egy toxikus kapcsolatot tár elénk O’Sullivan friss klipjében
október 25, 2021

A Kikeltetős shortlistünkre is felkerülő O’Sullivan új klippel jelentkezett, a magyar nyelvre váltó ‘Little Bird’ átdolgozás és a szintén izgalmas klippel megtoldott ‘Dig Gold’ után most a ‘Born in the Rain’ kapott kisfilmet.

Az új single a lassan itt is esős időben idézi meg egy késői nyár szomorkás hangulatát. A dalszöveg és a klip is egy megromlott kapcsolatot mutat be, a kedves indie dallamok és az idilli környezet ezekkel egészen ellentétben áll.

“A dal pár éve, álmomban körvonalazódott, egy szakítás után. Miután felkeltem, azon kezdtem el gondolkodni, hogy hiába van meg bennünk minden jó szándék, nem mindig tudunk elmenekülni az elől, ahonnan jöttünk. Ha nem megfelelő környezetben nevelkedünk, előfordulhat, hogy egyszerűen nem tanuljuk meg, hogyan kell egészséges módon szeretni másokat és főleg saját magunkat. E helyett, tudat alatt újra és újra ugyanabban a helyzetben találjuk magunkat, csak azért, mert azt már ismerjük. Azt hiszem, ilyen az, amikor saját magaddal szemben is toxikus vagy.” -mesélte Ian a klipről.

A klipben főszerelplő Kaptay Annamária rendezte a klipet, illetve közreműködött Vadas Géza operatőr akivel az énekes kezdetek óta együtt dolgozik, a vágásban pedig OHNODY is részt vett.

A kisfilm az abszurditás oldaláról közelíti meg a témát: a nő elrabolja a férfit – akit O’Sullivan maga alakít – és a képzeletében romantikus helyzeteket teremtve kényszeríti arra, hogy szórakoztassa őt (zenéljen neki). Mindeközben megpróbálja a saját képére formálni, hiszen az egészséges énkép hiányában ezt tartja az egyetlen járható útnak. 

‘Born in the Rain’ artwork

Ian a Mongooz and the Magnet után kezdett szólóprojektbe, első dala a ‘Little Bird’ egy éve jelent meg, a ‘Dig Gold’ klipjét pedig idén a Klipszemlén jelölték ‘Legjobbb koncepció’ kategóriában (ami azt jelenti nemcsak a klip ötlete, hanem a megvalósítása is szuper volt).