A Calgary kocsmában vette fel új, Ifj. Csoóri Sándorral közös lemezét Nóvé Soma – Premier
április 19, 2024

Minimális hangszerelésű, akusztikus népdalos lemezzel érkezik Nóvé Soma és Ifj. Csoóri Sándor. Az 5 dalból álló lemez felvételének egy különleges helyszín, a Calgary adott otthont, az kislemez is erről kapta a nevét. A dalokhoz session videó is készült, amelyet nálunk nézhettek meg először.

Nóvé Soma évek óta követte Csoóri Sándor munkásságát és felmerült benne, hogy szeretné feldobni tervezett szóló akusztikus népzenei műsorát, ebben segített Sándor.

„Az első próbán találkoztunk először. Mondtam neki, hogy eljátszom a dalokat és utána megbeszéljük, mi lenne az elképzelés. Egyből rászállt brácsával az első dalra, amit eljátszottam neki, és első hallásra és próbálkozásra készen volt. Messze túlszárnyalta az elképzelésemet.”

– meséli Soma.

A felvétel és a videó varázsát is az egyszerűség adja, mintha csak mi is ott ülnénk a kocsmában és hallgatnánk, ahogyan a két tehetséges zenész spontán előkapja hangszereit és rákezd egy-egy dalra – ami valahol a folklór és a népzene alapjait és lényegét idézi vissza, minden cizelláltság nélkül. Az intim hangulatú videóhoz sokat hozzátesz a kivételes atmoszférájú Calgary, mint helyszín.

„A Calgary-t 10 éve ismertem meg, egyből lenyűgözött a hely hangulata és különleges jellege. Azóta sokszor voltam ott és az évek során eléggé a szívemhez nőtt. Így tehát elhatároztuk, hogy ott fogjuk felvenni a lemezt. Kb. 1 óránk volt az éles felvételt megcsinálni, mert este 10-kor már nyitott Viki néni, a hely tulajdonosa. Eddigi pályafutásom egyik legkülönlegesebb lemezfelvétele volt, biztos vagyok benne, hogy sokáig fogok rá emlékezni.”

  • A lemezt szintén egy egyedülálló helyszínen, a Fészek Művészklub Kupola termében fogják bemutatni április 25-én, részletek ITT!