Nőnapi after a Mikában

Cikk

március 13, 2017

Komróczki Dia

306

A KERET lassan 10 éve az ország meghatározó független lokálzenei platformja. Nem fogadunk el semmilyen formában állami támogatást. A szerkesztői munkába, a szelekcióba és a véleményünkbe nem szól bele se kiadó, se hirdető, se más külső fél. Ahhoz, hogy a jövőben is stabilan tudjunk működni és tovább tudjunk fejlődni, óriási szükségünk van a közösségünk segítségére. Kérünk, amennyiben van rá lehetőséged, támogasd a munkánkat egyszeri, vagy rendszeres adománnyal! Köszönjük!

A Ten Years Before havi rendszerességű estjén ezúttal is két, nagyobb figyelemre érdemes zenekar mutatkozott be a Mika Tivadar Mulató közönségének. Egy nappal a nemzetközi nőnap után nem is alakulhatott volna szerencsésebbre a program, hiszen két elbűvölő női énekes hangja töltötte meg a pincét.

Barkóczi Noémi már évek óta ad egyszálgitáros esteket, érzékeny, nem ritkán önironikus szövegvilágú folkos, Laura Marling-szerű dalcsokra pedig tavaly érett meg nagylemezzé, ami többek közt a mi év végi válogatásunkba is bekerült. Most viszont gondolt egy merészet, és összegyűjtötte három zenész ismerősét, Gulyás Kristófot, Günsberger Ákost és Tóth Dórit, a nagyzenekari felállás pedig a régebbi, és a vadiúj dalainak is jól állt.

Egészen más stílust képviselt a Shaibo, a jazzes-popos formációval már külön is foglalkoztunk pár hónappal ezelőtt. Szigeti Zsófi nagyszerű hangjával és erős színpadi jelenlétével minden fellépésén elviszi a show-t, de az őt körülvevő fiúkról sem szabad elfeledkeznünk, mert mindegyik hangszerre egy rendkívül tehetséges zenész jut, így pedig az összkép sem okozott csalódást.

PLAYLISTEK