13 perces dal a The Nobody Elsestől
április 10, 2016

A csíkszeredai The Nobody Elses tavaly decemberben adta ki első EP-jét, most itt egy új dal, a ‘Psych Tneb’ ami a maga 13 percével már a banda első nagylemezének előfutára.

A tavalyi Kikeltetőn feltűnő, és azt megnyerő zenekar fejében már egy ideje összeálltak a számok, azonban nem találtak megfelelő stúdiót a felvételekhez. Majd múlt vasárnap, miután zenéltek a Marosvásárhelyi Rádió Kotta című műsorában, a rádiósok felajánlották nekik, hogy használhatják a stúdiójukat a lemezhez, a zenekar pedig nem volt rest, már fel is vett egy új dalt, amelyet most nálunk hallgathattok meg először. Fodor Dáviddal, a zenekar énekes, basszerosával cseteltem erről és a készülő lemezről.

Az album felvételéért és a keveréséért ezúttal is Dávid felel majd. „Bármilyen izgi volt felvenni magunknak az EP-t, kicsit elrontottuk, hogy elég sok plusz dolgot rávettünk, amit aztán koncerteken nem tudtunk megcsinálni, úgyhogy itt egy-egy plusz halk gitársávon vagy egy tamburinon kívül mást nem igazán akarunk.” 

„Az új dal a hosszától eltekintve is különleges, konkrétan ez az egy számunk egyelőre amit játszunk és tényleg szeretjük is játszani, nem vált unalmassá. A hossza miatt volt az, hogy inkább élő felvételt akartam, meg mert alapból sok az impro a számban és másképp nem lenne ugyanaz.” A készülő lemezre alapból több hosszabb számot terveznek, lesz még egy 10 perc fölötti dal, a hangulatra pedig az itt is hallható oldschool pszichedélia lesz a jellemző. Májusban kezdik meg a felvételeket, és már júniusban szeretnék megjelentetni az anyagot, melyről most itt az első szám, a ‘Psych Tneb’.

The nobody elses – Psych Tneb [Official Audio]

Recorded live at Marosvásárhelyi Rádió by Kacsó Tibor. Mixed by Fodor Dávid. Artwork by Makai Edina facebook: https://www.facebook.com/The-nobody-elses-1436868173200502/ Instagram: https://www.instagram.com/thenobodyelses Soundcloud: https://soundcloud.com/heobodylses