Nem rendeznek idén Gólem fesztivált
március 9, 2024

Hat év után idén nem rendezik meg a Gólem fesztivált, ez olvasható a szervezők által ma délben publikált insta posztban. A Gólemről többször is beszámoltunk az éven során mi is, emellett az elmúlt két Kikeltetőn lehetett hozzájuk fellépési lehetőségeket is nyerni.

„Tudjátok Gólem Fejek, visszagondolva, az elmúlt 5 + 1 Gólem megtervezése, létrehozása és lebonyolítása egyetlen felfokozott pillanatnak tűnik. […] Elképesztően hálásak vagyunk nektek azért, hogy nem csak résztvevői, hanem sokan tevékeny részesei is voltatok ennek az őrült repülésnek! Időről időre a mítoszi védelmező is mindig megpihen és aludni tér – pont azért, hogy megvédelmezze magától azokat, akiket ezidáig a külvilágtól oltalmazott. Hosszú beszélgetések és rengeteg közös gondolkodás után végül hasonló okokból mi is úgy döntöttünk, hogy kétezerhuszonnégyben nem lesz Gólem Fesztivál. Őszinte sajnálattal jelentjük ezt be és nagyon reméljük, hogy megértitek a döntésünket.”

– @golemfesztival

A Gólemet először még 2017-ben egy baráti szülinap keretében rendezték, 2019-től pedig már a külsős közönség számára is nyitott volt. Három különböző helyszínt jártak végig, az elmúlt két alkalommal Szécsény külterületén, a Robinson-szigeteken volt megrendezve.

„Könnyen elképzelhető, hogy ez nem egy végleges helyzet. Imádjuk az egész Gólemet, az élményt, a közösséget és továbbra is ez jelenti számunkra legtisztábban azt a világot, amiben élni szeretnénk. Nagyon szeretnénk létrehozni egy olyan élményt, ami túllép egy hagyományos értelemben vett fesztivál keretein. Sokat kerestük, de nem találtuk még meg ennek sem a formáját, sem a helyét, sem az idejét. Amint meglesz, jelentkezünk!”

– @golemfesztival

Elfogult vagyok, de nekem nagyon fog hiányozni, az elmúlt négy nyaram nagyon fontos része volt a Gólem. Remélem valahogy, valamilyen formában lesz még feltámadás!