Nézzétek vissza MA’AM Kikeltetős szeánszát
január 11, 2020

Valószínűleg MA’AM nyerné a legrendhagyóbb atmoszférájú koncert díját az idei Kikeltető mezőnyében, ha valaki lemaradt volna róla, most már ezt is újra lehet nézni.

Az elhangzott szerzemények:

– Intro
– I haven’t slept all week
– BLACKHEADS
– DIO
– UPSZ EGY PAPNYAK

MA’AM egyedi projektjében énekhangból kreál elektronikus zenét. Improvizatív kompozícióiban jazz, pop, folk, noise keveredik, talán nincs is olyan műfaj, amitől végleg elzárkózna. Célja, hogy egy hidat képezzen az experimentális zene és más ágazatok között, így befogadóvá téve saját magát és másokat. Jelenleg megírt halandzsa szöveggel dolgozik, de emellett léteznek magyar és angol szövegei is. Álmodott és rakott össze zenét táncelőadás alá és megrendelésre is, de workshopokat is tartott már. Szívesen kollaborál más zenészekkel (pl: AIWA, Pándi Balázs, Porteleki Áron, ooo). Makay Anna Jellegzetes zenei világának múzsái a környezete, az emberek, traumák, kis-nagy örömök, a hétköznapok. Különleges atmoszférájába belekóstolhattunk a Kolorádón, az Ozorán és az Aurórában is, és egyre gyakrabban játszik külföldön, neve valamiért mégsem vésődött még bele a hazai zenei köztudatba.

A koncertvideót Pencz Roland, Csontos Bence, Klecska Bertalan és Elbert Tamás készítették, a hangot Csontos Bence vette fel és keverte meg.

Nemrég lerántottuk a leplet a hatodik Kikeltető záróbulijának fellépőlistájáról is. Kiderült, hogy 17-én színpadra lép a Cataflamingo, a Dupla Eutanázia, az Exotic Girlfriend, FILO, a Quiet Kid & The Speakers, a Sauropoda Trio, Untitled99, Thoma David és Nabumorph is. A bulizásba hagyományosan két korábbi Kikeltetős banda is besegít; idén a Fat & Cute és a Megtűrtek is tiszteletüket teszik majd a TRIP Hajón.

Címkép: Komróczki Dia