Itt a neo és Dancshow közös klipje, a ‘Videomania’

Zene

május 8, 2016

Miklós Laura

542

A KERET lassan 10 éve az ország meghatározó független lokálzenei platformja. Nem fogadunk el semmilyen formában állami támogatást. A szerkesztői munkába, a szelekcióba és a véleményünkbe nem szól bele se kiadó, se hirdető, se más külső fél. Ahhoz, hogy a jövőben is stabilan tudjunk működni és tovább tudjunk fejlődni, óriási szükségünk van a közösségünk segítségére. Kérünk, amennyiben van rá lehetőséged, támogasd a munkánkat egyszeri, vagy rendszeres adománnyal! Köszönjük!

Új számmal  jött ki az átalakult neo: az egyik legnézetebb hazai youtubernek, Dancsó Péternek készítettek „himnuszt”.

A neo feat. Dancshow produkció, a  ‘Videomania’ alig egy napja került fel a netre, de máris 135 ezres nézettsége van. A több mint hétezer like mellett azért elég szembetűnő az a kilencezret is meghaladó dislike. Kezdjük a neoval. Kőváry Péter távozásával sokkal lazább hangzásvilággal találkozunk, lásd ‘Darklighter– ez persze önmagában nem jelent sem jót, sem rosszat. De a ‘Videomania’ban a túlszintetizált dubstep vonal valahogy nagyon nem eredeti, és nem is tud átütő erővel hatni. Dancsó videóját hozzápakolva már kezd egyértelművé válni, hogy ezt a számot nagyon nem kell komolyan venni:

I feel so funny/dumb like a bunny/visual junky/scratching the surface…”

A neo és Dancsó hónapokig dolgoztak együtt, aminek eredményeként kaptunk egy nagyon vizuális és megszerkesztett videómontázst, tele Dancsó-poénokkal, legalábbis állítólag nevetni kellene rajta. A youtuber a klipről és a zenekarral való közös munkáról azt nyilatkozta, hogy “a Videómánia kifejezést értelmeztük újra egy átfogó médiareflexió keretében, melyben a youtuberek világa is megjelenik. A két teljesen különböző világ összeolvasztásából pedig egy nagyon különleges együttműködés született.”

PLAYLISTEK