Német bulihimnusszal kel másnapos erkölcsünk védelmére a Bozo
április 3, 2020

A jelenlegi helyzetben meglehetősen bizarr olyan dalokat hallgatni, amelyek a túlzásba vitt bulizás ellen szólnak – a Bozo nálunk megjelenő klipjében most inkább nosztalgiával tekintünk vissza azokra a napokra, amikor még nyugodtan pettingelhettünk fővárosunk gyönyörű gyógyfürdőiben, vidáman mulathattunk a belváros romkocsmáiban, vagy adott esetben bátran falatozhattunk bármelyik vendéglátóipari egységben.

Kifferei, Frauen, Alkohol – a zenekar tavaly megjelent, négynyelvű, self-titled lemezéről ez az első videóklip, amely a rokendroll-történet egyik toposzát, a túlzásba vitt bulizás utáni megbánást dolgozza fel. Az ‘Oh Mann‘ azt a bizonyos homlokhoz csapást hivatott jelenteni, amivel az ilyen éjszakák sorozata után kénytelen az ember szembe nézni.

Szabó L. Gyula, a zenekar frontembere így mesélt a forgatásról:

„Minden tag kapott egy külön forgatási napot, ahol túltolhatta a különféle káros szenvedélyek egyikét a csodálatos Adamkó ‘a Szatír’ Péterrel, aki sikeresen kicsalogatta belőlünk a vadállatot némi viszki segítségével. Lilo (a gyógyfürdőben szerepet kapott hölgy) egy Instasztoris felhívásomra reagált. Remekül szórakoztunk. A banánt már nem tudom ki hozta.”

Bár elsőre kicsit furcsa lehet, hogy az aktuális nagylemezről pont egy német dalt választottak, hogy képernyőre vigyék, tudatos döntés áll a videóklip mögött. Amellett, hogy minden tekintetben igazán bulis szám, biztos mindenkit foglalkoztat a kérdés, hogy németajkú zenerajongóként milyen lehet az anyanyelveden megszólaló budapesti rockzenét hallani.

Az albumon egyébként nem ez az egyetlen német szám, szóval koncertek híján a karantén idejére ideális hallgatnivaló a ‘Bozo‘, amely az ‘Oh Mann‘ mellett olyan slágereket rejt magában, mint például a ‘Sono Matto‘:

  • A srácok a KERET Sessions stúdióját is felperzselték slágereikkel, ezt a videót is érdemes csekkolni.