Jön a Gólem fesztivál, vigyázz ott van mögötted
július 30, 2021

Nem sok fesztivált tudtak megrendezni tavaly a közismert okokból, így annál nagyobb hangsúly került azokra, amiket igen. Az egyik ilyen a Gólem fesztivál volt, amit idén már negyedszerre rendeznek meg, a tavalyi helyszínen, Dunaújváros csücskében. A hangulat tavaly óta nem változott, de minden egy kicsit nagyobb és jobb lesz!

Az elmúlt két-három évben virágzásnak indultak az országban a kisfesztiválok, idén gyakorlatilag nincs olyan hétvége, hogy ne lenne valamelyik vidéki település eldugott sarkában pár napig buli. Jelenleg zajlik a Telek idei felvonása, de múlt héten volt Pavilon, előtte lévő héten Sufni, a nyárt pedig még júniusban a Katttosok nyitották.

Ezekben a fesztiválokban általában közös az, hogy nem for-profit indultak, hanem a szervezők saját maguknak, és a baráti társaságuknak szervezik. Ez ad egy olyan hangulatot a fesztivál közben, ami kétségkívül nincs ott a közepes- és nagyfesztiválokban. Ez nem feltétlenül előny, de egy olyan tulajdonság, ami ad egyfajta sokszínűséget a nyári programoknak. A Gólemnek ezekkel a fesztiválokkal szemben van nagyjából egy év előnye, és ez a lineupból is meglátszik.

A dunaújvárosi Szalki-szigeten megrendezett fesztivál tavalyi fellépői nagyrészt a blogunkhoz kötődő együttesekből álltak, idén viszont sokkal inkább megtalálták a saját útjukat a bookingban. Ott vannak a haverok együttesei, de elhívtak pár nagyobb „headlinert” is, akik idén a DRLM, a Kale Lulugyi, a Duckshell és a Giliszta lesznek.

Az élőzenei programok mellett idén is lesz két elektronikus zenei színpad. Egyik oldalról a Dip’n’Dive-os srácok fogják a megbízható négynegyedet szolgáltatni, a másik oldalról pedig a Hessz-Family Fast-Hacacáré szentháromságra lehet majd csoszogni naphosszat.

Emellett pedig biztos lesz egy csomó nappali progi is, mint például sakktornák, futóverseny, jógázás, talán még tetkózás is. Fontos megjegyezni, hogy aki tavaly rávarratta a fenekére a Gólem logót az ugye örökre tiszteletjegyes.

  • Ha nincs még programod jövő hétre és szeretnéd megnézni az egyik legjobb kisfesztivált idén, itt tudsz jegyet venni!

A szerző részt vesz a fesztivál szervezésében.