Nagyon nagyon…
július 30, 2014

Lassan itt van a nem túl nagy múltra visszanéző, második Strand Fesztivál, és az előzőből kiindulva ott a helyünk. Az elsőn persze akadtak problémák, de hol nem? Pozitívum, hogy a szervezőgárda ezeket a malőröket mindig tudása szerint a leghamarabb helyrehozta. Apró gyermekbetegségek, melyek idén valószínűleg már nem fognak jelentkezni, és így talán a „Soundorientált” Index-nek is meg fog felelni a fesztivál. Én speciel nagyon várom, szerintem az idei nyár egyik legjobban sikerülő rendezvényének lehetünk majd szem- és fültanúi. Miért mondom ezt? Mert a tavalyi is jó buli volt, és idén fellépők szempontjából rátettek még egy lapáttal!

Az első nap fellép a Nagy-Szín-Pad verseny zöme, az Ivan & The Parazol, a Mary Popkids, a Cloud 9+, Deniz és Szabó Balázs Bandája. Ha ez még nem tüzelt fel eléggé, akkor van egy jó hírünk, nem csak augusztus 20 miatt lesz aznap tűzijáték, hiszen a Tankcsapda, mint minden fesztiválon, itt is megünnepli negyedévszázados uralkodását a magyar könnyűzene (valószínűleg Sopronis sörösdobozokból kirakott) metál trónján. Utánuk, az általam tinédzserkorban hallgatott, ám nosztalgiázásra tökéletes, Papa Roach következik, akik egészen Amerikából jöttek el a Strand Fesztivál Nagyszínpadára játszani.

A második nap nincs mese állást kell foglalni, a rap vagy az alternatív rockra vagy kíváncsi. A Telekom Nagyszínpadon Odett, Kaukázus, 30y, még mindeközben az OTP Junior színpadon Majka & Curtis, Hősök és AKPH lesz a sorrend. A Nagyszínpadot a hazánkban már járatos Parov Stelar Band produkciója zárja, ám a másik pódiumon a buli folytatódik. Először Soerii & Poolek pörget fel az új show-val majd a brit Wilkinson-ra lehet ropni hajnalig.

Harmadik nap a két ausztrál előadó kötelező, a lassan már haza látogató Dub Fx és a Knife Party, a többi közül viszont lehet szemezgetni. Lesz Carbovaris, Random Trip, Punnany Massif, Anna & The Barbies, Fish!, The Carbonfools és még Kiscsillag is.

A negyedik és egyben utolsó nap is erősre sikeredett, bár akit az eddigi napok nem győztek meg az valószínűleg a Nóta Tv-n nevelkedett. Itt lesz a brit fiatal kiválóság John Newman, előtte azonban Halott Pénzre rázhatjuk a fejünk, valamint Irie Maffián és Quimbyn tombolhatunk. Az éjszaka folyamán még Péterfy Bori & Love Band is fellép, később pedig a Nobody Moves-szal és barátaikkal zárhatjuk a fesztivált.

A négynapos bérlet még a holnapi napig átvehető 15990 Ft-ért, utána 19990-re emelkedik, míg a napijegy marad 7500 Ft-on.

Mindent összevetve nagyon jónak ígérkezik ez a fesztivál, és még a jegyárak sem túl vészesek. Mindenkinek ajánlom, akinek van kedve még augusztus végén egy utolsó fesztivál keretén belül búcsúztatni a nyarat!