Meditatív melankólia és lelassított rock and roll – megérkezett a Moyogi első videoklipje

Zene

január 14, 2019

Drávucz Zsolt

4942

A KERET lassan 10 éve az ország meghatározó független lokálzenei platformja. A közeljövőben szeretnénk fejleszteni a videós csapatunkat, live sessionöket, riportokat és lemezkommentárokat készíteni. Ehhez, illetve a további zavartalan működésünkhöz szükségünk van a támogatásotokra. Az alábbi gombra kattintva küldhetsz nekünk egyszeri, vagy rendszeres adományt a PayPalen keresztül.

A 2018-ban indult Moyogi Trencsík Pál énekes-dalszerző és Hegyi Krisztina dalszövegíró zenei projektje, amely ötvözi az elmúlt évek legmenőbb lassúzós-elmélyülős stílusait, a dream poptól az anyanyelvű, melankolikus alterig. Az igen jól eltalált, koncepciózus vizualitással elénk tárva átgondolt és naprakész produkció érzetét kelti, amiben figyelemreméltó potenciál lakozik.

A projekt első stúdiófelvétele – amely a ’Sexy Dreams’ címet viseli – klippel együtt érkezett, ami egyszerű és markáns képi világával tökéletesen hozzásimul a zene által felfestett melankolikus hangulatfelhő spektrumaihoz.

„Zenénk tele van realisztikus benyomásokkal, álmodozó stílusban, idilli pillanatokat, melankóliát és boldogságot sugall. Rock and roll dalokat játszunk – még akkor is, ha lelassítjuk őket a meditáció pontjáig.”

– vallják munkájukról a szerzők, és a ’Sexy Dreams’ mindent felmutat ebből, a realisztikus benyomásoktól a meditációig.

Utóbbira a képi anyag nyugodt hangulatmontázsa olyannyira ráerősít, hogy sokadik nézésre-hallgatásra is beszippantja a befogadót ebbe az öt és fél percnyi világba – a virágszirmok fölfelé esnek, a lassú és ismétlődő képek az álomszerű fókuszjátékkal teljesen beleringatnak az elsőre leginkább a Cigarettes After Sexhez hasonlítható dallamjátékba.

A Moyogi ugyanakkor nem csak magában az alkotásban, de annak menedzselésében is igyekszik tudatos és folyamatos lenni: a tagok elmondása szerint a 2019-es év minden hónapjára szeretnének egy kész dalt, amely sorozatot végül 2020-ban tervezik lezárni egy teljes lemezanyaggal.

Érdemes tehát követni a zenekar online felületeit, annál is inkább, hiszen rátalálhattok ezen kívül még négy magyar nyelven íródott dalra Trencsík Pál és Hegyi Krisztina tollából, amelyek a legkevésbé sem maradnak alul, kifejezetten üdítő módon viszik tovább a magyar énekes-dalszerzői hagyományokat!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

PLAYLISTEK