Felbukkant egy magyar név a brit indie szcénában
július 15, 2017

A brightoni illetőségű MØSS zenekar a héten adta ki új dalát, Feel címmel. A fényes jövő elé néző fiatal banda potenciálját mi sem mutatja jobban, mint hogy az indulásuk óta eltelt viszonylag rövid idő alatt olyan nagyágyúk figyelmét irányították magukra, mint a Primal Scream basszusgitárosa, Simone Butler, vagy Matt Wilkinson, aki Anglia vezető zenei orgánumának, az NME-nek a szerzője.

Az angol underground eme ígéretes színfoltja mögött nem mellesleg egy magyar gitáros áll, Marjai Bálint személyében, akinek neve ismerősen csenghet, hiszen korábban a Fran Palermo alkotói csapatát erősítette.

A pop – indie – post-rock hármasból építkező MØSS hatásait tekintve a Foals, a DIIV és a pszichedelikus pop fellendülését előidéző Tame Impala zenekarokat említik a srácok, de emellett a Feel-t ízlelgetve eszünkbe juthat a Two Door Cinema Club is (utóbbit talán indokolja az is, hogy az anyag masterelése Robert Schmidt keze munkáját dicséri, aki többek között a TDCC-bal is dolgozott már). Bár a Foals érzékelhető hatásait még le kell vetkőzniük, meglehetősen jó alapokkal indultak ahhoz, hogy idővel friss ízt vigyenek a ködös Albion könnyűzenéi közé.

Érdemes tehát nyomon követni a MØSS további munkáit is, hiszen könnyen előfordulhat, hogy idővel a legnagyobbak mellett köszönthetjük őket a Glastonbury vagy éppen a Sziget nagyszínpadán.