“Egyre érdekesebb irányokba megyünk”

Cikk

június 9, 2014

Kocsis András

230

A KERET lassan 10 éve az ország meghatározó független lokálzenei platformja. Nem fogadunk el semmilyen formában állami támogatást. A szerkesztői munkába, a szelekcióba és a véleményünkbe nem szól bele se kiadó, se hirdető, se más külső fél. Ahhoz, hogy a jövőben is stabilan tudjunk működni és tovább tudjunk fejlődni, óriási szükségünk van a közösségünk segítségére. Kérünk, amennyiben van rá lehetőséged, támogasd a munkánkat egyszeri, vagy rendszeres adománnyal! Köszönjük!

Tavaly novemberben készítettünk egy bemutatkozó interjút a Middlemist Reddel, Solymáron, Beke István, az Ivan & the Parazol billentyűsének stúdiójában. Most visszatértünk ugyanoda, ugyanis a srácok nemrég felvettek egy új dalt, egy feldolgozást a Kasabiantől, melyet elsősorban a Deezer Young Guns nevű nemzetközi tehetségkutatójára kellett elkészíteniük. Végigkísértük a munkafolyamatot a dobfelvételtől a vokálokig, közben arról kérdeztük a bandát, hogy mi történt velük az elmúlt fél évben. Mozgalmas volt, az biztos, ha ennél bővebb részletekre vagytok kíváncsiak, akkor nézzétek meg a videót!

Ahogy mi vágtuk a videót, a srácok keverték a felvételt, a kész feldolgozást pedig először a KERET blogon meg is hallgathatjátok.

A Deezer 182 országból keresett fiatal, feltörekvő bandákat, melyből csupán négy jutott be a tehetségkutató döntőjébe. A verseny még nagyjából egy hétig tart, a hallgatásokkal, kedvelésekkel és dalokat playlistekhez adással lehet pontokat gyűjteni a zenekaroknak. A bandának több ismert hazai zenész is mondott kortesbeszédet, többek között felszólált Németh JuciOdett, Henri Gonzalez a Fran Palermoból és Jamak Ármin a Carbovarisból is. Bővebb információt ezen a linken találtok, a bandát élőben legközelebb a Néhai Bárány és a Run Over Dogs mellett láthatjátok, most szombaton az A38 hajón.

PLAYLISTEK