Mélyebb gondolatok felé repít minket a Middlemist Red új klipje
március 4, 2019

Aki ismeri a magyar pszichedelikus zenekarokat, azoknak bizonyára nem kell bemutatni a Middlemist Redet. Két nagysikerű albumuk után idén következik a folytatás, melynek első dala ma jelent meg, egy jól összerakott videóval együtt. A forgatáson mi is ott jártunk.

A harmadik album mindig nagyon érdekes egy zenekar életében. Ilyenkorra már a hallgatók megszokhattak tőlük egy hangzást, megtörtént a debütálás és az első albumon félbehagyott gondolatok lezárása. Sokan ilyenkorra érnek össze teljesen egy zenekarrá, vannak akik új irányokba kezdenek, és akadnak akiknek eddigre fogy el a mondandója. Nóvé Somáék esetében az előbbivel kell számolni, olyannyira, hogy az új lemezen a produceri munkát is már teljes körűen ők végezték.

Akik azonban új hangzásra vágynak, azoknak sem kell csalódniuk, ugyanis a srácok elrugaszkodtak saját hangszereiktől,

Deli Soma például szintetizátoron is játszik, a basszusgitárt pedig Nóvé Soma vette át tőle.

A ‘The Beginning of a New Train of Thought’ nagyszerűen hozza be az új hangszert a már megszokott hangzásvilágba. Nem túl domináns, azonban ahhoz kellőképpen érezhető, hogy új színt hozzon a dalba.

A nyúlós szinti dallamokra és könnyed ritmusra épülő témát, torzított riffek szakítják szét időnként, így a stílus teljes spektrumát körbejátsszák a hangszerek.

Nóvé Soma pedig szokásos profizmusával és hangjával énekel mély gondolatokat is ébresztő, de mégis dallamos sorokat.

A komolyabb gondolatokat a klip is előhívja, mely ezúttal a szokásos flesselős, hangulatkeltő vizuálorgazmus helyett az emberi kapcsolatokat helyezi előtérbe. A videó nagyon jól illusztrál érzelmeket és viszonyokat, így az egymásrautaltságtól, a bizalom elvesztéséig, majd annak visszanyeréséig sok mindent láthatunk, annak négy perce alatt.

A karakterek minden mozdulata a helyén van, amit jó vágások és ügyes operatőri munka tesz még élvezhetőbbé. A felvételt a Hódi Levi rendezőből és Tóth Fabó operatőrből álló, újonnan alapult Ockto studio készítette. Tekintetbe véve, hogy egy 12 órás felvétel alatt ilyen profi munkát végeztek, megéri majd figyelemmel kísérni a srácokat.

Aki jobban beleélné magát, hogy milyen volt a klip forgatása, csekkolja le Komróczki Dia galériáját alább.

Mindent összevetve a megszokott Middlemist Red minőséget kaphattuk, új hangokkal és mélyebb témákkal, így izgatottan várhatjuk az év végén megjelenő harmadik lemezt.

  • Március 14-én pedig veretés az A38-on a Carson Coma szupportálásával.

Fotók: Komróczki Dia