Avarban fetrengéssel mutatkozik be a Mezítláb
március 20, 2021

A Giliszta énekese, Kő Ábel Holló zenei kreativitását többek között nem csak gyűrűsférgeken, fidzsit szpinörökön és szúnyogokon éli ki – a tavaszi megújulás jegyében újabban két húgával mutatja be első, ízig-vérig őszi dalát a Mezítláb, azaz a Kő család zenekara.

A 12 éves Kő Viola Anna és a 14 éves Kő Rózsa Mária bátyjukkal kiegészülve egy olyan formációt hozott létre, ami új szintre emelte a családon belüli művészet intézményét. Az elsősorban a Szagos Hörigekkók által inspirált szupergrupp dalait és szövegeit a testvérek közösen szerzik, írják, a szülők által leforgatott videóklipet pedig szintén egy abszolút DIY-módszerrel, együtt animálták a családi fészekben:

Az avarégetés-ellenes himnusz klipforgatásáról Ábel így mesélt:

A szuperszociális családom épp elkezdte lógatni az orrát az elszigeteltség miatt, amikor előhúztam a gépemről ezt a már elkészült nótát, hogy kéne ehhez egy klip. Nosza, zúztunk is az erdőbe, Apa és Anya voltak az operatőrök, mi meg hárman a szereplők. Fergeteges forgatás kerekedett, nevetéstől zengett a rengeteg, és mire a nap alászállt, elkészült a nyersanyag.

A zenekar a szülők ezüstlakodalmára alakult meg, itt adták elő első dalukat, a folytatásról pedig dobos-énekes-rapper Viola nyilatkozott:

Ezzel nagy sikert arattunk, mi is élveztük, így aztán akkor még Brokfánk Zokníz néven jó pár dalt írtunk különböző barátoknak és rokonoknak ajándékba, amiket mindenki örömmel fogadott. Ezek után úgy gondoltuk, ideje magunkat komolyan venni és megváltoztatni a nevünket. Így lett a nevünk Mezítláb (tehát Zoknitlan). Együtt írjuk a szövegeket, együtt animálunk, együtt zúzunk a próbateremben és ha épp nincs kedvünk zenélni, akkor végtelen BANG!-partikba bonyolódunk.

Bár az ‘Avar‘ a zenekar első hivatalos megjelenése, a SoundCloud-fiókjukon még találni egy-két rejtett gyöngyszemet: