A mentő, a rendőr és a tűzoltó sem segít a nihilen a Felső Tízezer új klipjében

Cikk

december 13, 2018

Kocsis András

226

A KERET lassan 10 éve az ország meghatározó független lokálzenei platformja. Nem fogadunk el semmilyen formában állami támogatást. A szerkesztői munkába, a szelekcióba és a véleményünkbe nem szól bele se kiadó, se hirdető, se más külső fél. Ahhoz, hogy a jövőben is stabilan tudjunk működni és tovább tudjunk fejlődni, óriási szükségünk van a közösségünk segítségére. Kérünk, amennyiben van rá lehetőséged, támogasd a munkánkat egyszeri, vagy rendszeres adománnyal! Köszönjük!

Akkor értettem meg a ‘Mentő, a rendőr, a tűzoltó’ című új Felső Tízezer számnak a refrénjét, amikor egyszer az utcán sétálva óriási robajjal elszirénázott mellettem kb. ebben a sorrendben egy csomó rohamkocsi, bizonyára valami katasztrófához riasztották őket.

És ami az emberben katasztrófa az kívülről inkább nihilnek tűnik, erre reflektál gyönyörűen a zenekar új klipjében, ahol Sallai Világfájdalom Lacit próbálják különböző eszközökkel felvidítani a zenésztársai. Azt még értjük, hogy a forró tea és a baráti vállsimogatás miért jó, a vasalót és a porszívót már kevésbé.

Hogy sikerül-e jobb kedvre deríteni Lacit, az kiderül a videóból.

A klipben egyébként ezúttal is van KERET blogos cameo, ezúttal a kamera mögött tűnik fel állandó fotósunk és főmunkatársunk, Komróczki Dia, az utómunkát pedig a zenekar, pontosabban Hromkó István végezte.

PLAYLISTEK