Megszűnik a Gozsdu Manó Klub
augusztus 2, 2017

Mai napon jött a hír, hogy megszűnik a GMK. A közleményből a könnyes búcsún túl az is kiderült, hogy ősztől más néven és más profillal fog tovább működni a helyszín.

A közel öt éven át üzemelő Gozsdu Manó Klub olyan külföldi és magyar zenekaroknak adott helyet, mint a Cold Cave, 1000 mods, The Story So Far, Blahalouisiana, Middlemist Red, Deep Glaze, Such Gold, rengeteg sold out Apey koncert és még sorolhatnánk.

Bár a budapesti klubszférában kevésbé volt kiemelkedő a Gozsdu, de megszűnésével ismét vesztettünk egy kis közönségszámú koncerttermet. Pár éve ugye a Roham Bár is bezárt a Dohány-Síp sarkán, így a közvetlen belvárosban szinte már csak a Kuplung maradt, ahol hasonló mentalitású párszáz fős bulikat szerveznek még.

Alább Benedetti Péter, a GMK programszervezőjének közleménye, melyet a saját Facebookján tett közzé:

Kedves Zenészek, Szervezők, Kollegák!
Ezúton is szeretnélek értesíteni Titeket, hogy a mai nappal a Goszdu Manó Klub megszűnik, mint koncerthelyszín és ősztől más néven, más profillal működik majd tovább.
Nagyon hirtelen jött ez nekem is, így nem maradt rá elég idő, hogy mindenkit személyesen értesítsek és köszönhessem meg a közös munkát, a rengeteg koncertélményt, amihez a közel 5 éves szervezői tevékenységem alatt volt szerencsém a GMK-ban. Igyekeztem legjobb tudásom szerint végezni a munkám és büszke vagyok rá, hogy rengeteg zenekar és előadó megfordult nálunk, nemcsak nagy nevek, de olyan „kisebbek” is, akik mára már bőven headliner-ek, nem beszélve azokról a külföldi csapatokról, akik a bulijaik után egybehangzóan nemzetközi színvonalú klubnak könyvelték el a GMK-t.
Évente kb 150-180 zenekarnak tudott helyet biztosítani a „gozsdu”, így szakmailag a legjobban azt sajnálom, hogy kevés olyan koncerthelyszín marad a városban, ahol kis közönségszámú bulit minőségire lehet kihozni.
Természetesen mindig minden nem mehetett flottul, voltak nehézségek, feszültebb pillanatok, de törekedtünk rá, hogy korrekt megoldásokat találjunk mindenki számára és tanuljunk a hibáinkból, így remélem jó szívvel fogtok Ti is gondolni erre a kis klubra, ami oly sok élményt okozott, mind a fellépőknek, mind a nézőknek, rajongóknak.
Köszönök mindent és remélem lesz alkalmam továbbra is jó bulikat, színvonalas produkciókat szervezni Nektek/Veletek!