Romlott szerelem, romlatlan indie
május 8, 2018

Készülő, 2018 őszére ígért nagylemeze első előfutárát hozta el nekünk a Marble Mist. A ‘Tainted Love’-hoz készült dalszövegvideó igazi DIY-alkotás, szinte teljes egészében a srácok munkája: a szövegtől művészi szabadsággal rugaszkodik el, de az egész track hangulatához mégis tökéletesen passzol a Budapest-kollázs. S bár a sorok között egy megromlott szerelem univerzális témája bontakozik ki, a romlatlan, fülbemászó, jelesre épített indie rock ballada észrevétlenül dúdolásra serkent.

“Egyik márciusi délután bementünk a városba beszélgetni, sörözgetni, ötletelni, hogy milyen snittekből lehetne megcsinálni magát a klipet, aztán megbeszéltük, hogy felveszünk pár érdekesebb hátteret a város központjában és azokra rakjuk rá a szöveget. A felvételeket Balázs készítette és vágta össze, majd a szöveget Habony Dalma illesztette rá.”

A négytagú Marble Mist zenekar 2017 márciusában alakult, és rá fél évre már ki is adták első kislemezüket, az öt számot tartalmazó, mediterrán gitártémákkal komfortosan megszórt, Fran Palermo “ízvilágára” emlékeztető Eternal-t. Magukat indie rock zenekarként definiálják, de sokszor kísérleteznek más stílusokra jellemző dallamok és ritmusok kipróbálásával is – ezen kalandozások gyakorisága remélhetőleg az idő múlásával még inkább szaporodni fog.

„Stílusilag leginkább az indie rock vonalon mozgunk, hol erőteljesebb, nehezebb zenei témákkal, hol lágyabb, dallamosabb formában. Emellett nyitottak vagyunk a surf rock stílusra is és beat elemekkel is szeretjük díszíteni a zenénket.”

A ’Tainted Love’ jól ötvözi az eddigi és a készülő új számaik hangzásvilágát is. Igazi csapatmunka volt: az Origo hangstúdióban vették fel, Beke István és Cserny Kálmán ’Bogi’ közreműködésével.

„A zenei alap egy próbatermi jam session során született, ahol Szabi, a basszusgitárosunk, elkezdte az elején lévő dallamot játszani két szám között, majd abból kibontottuk a szám többi részét. Fix szöveg sokáig nem volt rá, aztán Bence, az énekesünk, egyik délután borozgatás közben ihletet kapott és megszülettek az exbarátnője által inspirált versszakok, amik két ember közti szerelem megromlásáról szólnak. Balázs, a szólógitárosunk, átnézte, belefonta a saját gondolatait a témával kapcsolatban, így alakult ki a végleges verzió.”

  • Ha élőben is meg szeretnétek tapasztalni a Marble Mist esszenciáját és az énekessel együtt ó-ó-ó-zni a ‘Tainted Love’ refrénjét, május 10-én, a The Bluebay Foxes 2. szülinapi buliján megtehetitek!