Már visszanézhető minden Kikeltetős koncertvideó
január 14, 2022

El sem hisszük, de elkészültünk az idei Kikeltető teljes műsorával, ugyanis mind a 16 Kikeltetős élő koncertről elérhető már a videó a Youtube csatornánkon.

Közeleg ugyanis a 2021-es szezon Záróbulija, amit február 12-ére halasztottunk, úgyhogy van még egy szűk hónapotok hangolódni a felvételekkel. Ha nem szeretnétek lemaradni, akkor IDE KATTINTVA tudtok jegyet venni, vannak sima elővételes és támogatói jegyeink is. A különbség annyi, hogy a támogatóival a mi munkánkat is segítitek, cserébe viszont megajándékozunk titeket egy menő Kikeltetős vászontáskával.

De térjünk a tárgyra, íme az idei döntős előadók eddigi koncertjei:

AJSA LUNA

Talán úgy lehetne leginkább jellemezni Ajsa Luna zenéjét, mintha egy rossz útra tévedt tündér énekelne. A sejtelmes, selymes és suttogó ének részleg mellé már Hundred Sins is csatlakozott, és az eléggé ütős ‘Legszebb Lány’ született a kollaborációból, ami akarva akaratlanul is füledbe mászik, dúdolni fogod, és újra meg újra meg akarod hallgatni. 

AVIARY

A banda dallamvilágát egy mondatban összefoglalva: olyan őket hallgatni, mintha egy űrlényekkel teli medencében lubickolnál, ahol különböző teremtmények, különböző hatással lennének rád, lebegsz, mégis tudatodnál vagy. Kicsit konkrétabban: olyan egyveleget hoztak létre a srácok a szinti, gitár, ének és dob összetétellel, ami biztosan magával ragad és megállíthatatlanul vonaglasz rá a koncertjükön.

BEBE

Ha forgatnának egy magyar Skins-t, tuti ők csinálnák a főcímdalt. A Bebés lányok tökéletesen rátapintottak arra az egyvelegre, ami óriásit ment 2021-ben a fiatalok körében. Mérnöki precizitással keverték össze a trapet, a puhafiú flow-t, a rózsaszín egyszarvúkat és az elektronikus alapot. Egy szó mint száz, nagyot mentek és szerencsére ennek mi is részesei lehetünk a Kikeltető keretein belül.

DENEVÉR

A karcos poszt punkban utazó Denevér koncertjét is érdemes csekkolni alább, első hallgatásra alig hittük el, hogy csak ketten állnak a színpadon.

HEGEDŰS JÓZSI

Képzeld el Ed Sheerant a 2010-es években a Deákon jammelni, add hozzá Cseh Tamás líraiságát és megkapod Hegedűs Józsit. Gyönyörű szövegei versei vannak, ami mellé tökéletesen simul az energikus gitár kíséret is. Rég hallottunk és láttunk ilyen jelenséget, hogy az első Kikeltetős koncertjén valaki simán leülteti a közönséget és olyan atmoszférát teremt, hogy el is felejted ki vagy és mit csinálsz. Az élményért kattints a videónkra. 

LAURA

Laura egy olyan kaméleon énekes, aki a romantikus magyar dallamok mellett az ütősebb, indie vonalat is tudja képviselni, és be kell vallanunk, mindegyiket elég jól csinálja. A Kikeltetős koncertjén a Juicy Baseline zenekar kísérte, azonban ő sem hagyta egyedül hangszerét.

TOWPE

Nagy várakozás előzte meg a towpe koncertjét, hiszen már az idei szezon előtt felkaptuk a fejünket Dóczi Peti bemutatkozó szólóprojektjére. Mikor pedig jött a Kikeltető Klubest kíváncsiak voltunk, zenekarral hogy fog szólni a projekt, de előre megnyugtatunk mindenkit, jól. Lessetek bele egy kis elszállós indie popba:

SOPHIE M

A kísérleti elekronika vonatára felpattanó Sophie M duója lágy alapokra énekel zaklatott töredezettséggel, ami különleges hangulatot kölcsönöz zenéjüknek. Sokszínűségük tagadhatatlan, és a színpadon is kifejezetten magabiztosan mozognak.

A többi idei Kikeltetős koncertfelvételt itt böngészhetitek:

BOEBECK, HOCUSPONY, NND, HUMAN RAMEN, BONERJAMS, HŰVÖS, KEBAB, PANDÓRA PROJEKT

  • Találkozzunk február 12-én a Turbinában és ünnepeljük együtt az idei Kikeltető újabb felfedezettjeit!

Kiemelt kép: Komróczki Dia