Menu

Kijött az első szám az új Mambo Rumble lemezről. A két évvel ezelőtt az egyik legjobb hazai lemezt felmutató együttes egy majdhogynem egy 180 fokos fordulattal váltott irányt. A második nagylemezen ugyanis a hol lágyabb, hol keményebb, torzított gitárok világa inkább egy önmagába forduló post punkos hangzásba fordul, aminek megint a Csillagrablókból is ismert Szalai Anna-Lang Ádám szerző- és énekes-gitáros duó adja az alapját: „Cure inspirálta magyar nyelvű goth lemez” készül – mondta Szalai, aminek a szóban forgó dal az első lenyomata.

A lemezről ugyanis most kijött az első szám, amit Lang Ádi írt. Ahogy a számmal kapcsolatban a KERET-nek elmondták a Két folyó névre hallgató dal már tavaly kész volt, az utómunkák azonban máig elhúzódtak. „Ádám keresetett meg azzal még ‘20 telén, hogy új hangzást szeretne a következő Mambo Rumble lemezen” – mondta Hámori Péter, a banda szintise –

„Kaptam egy gitár témát énekkel, ami azonnal megfogott, a képek és a hangulatok mind olyanok voltak, amivel tudok azonosulni gondolatilag is és a zenében is. Ez egészítettem ki pár szinti dallammal és rétegekkel. Valahol itt és a valahogy így és ezzel indult ez a sztori.”

„Van benne egy olyan flow, aminek az alaphangulat nem éppen vidám, inkább szorongó. A szomorúságot meg lehet élni biztonságos érzésnek is.”

A Hámori Péter (szintetizátor)-Szalay-Dimitrov Máté (basszugitár)-Lang Ádi (gitár)-Szalai Anna (ének)-formában felálló Mambo teljes albumára valószínűleg nyáron, de inkább ősszel lehet számítani, vagy, ahogy egyikük mondta:

Halottak napján :S

Támogasd a KERET blogot a Patreonon!

Támogass!

Támogasd a KERET blog működését havi rendszeres adománnyal a Patreonon!

500 FT / Hó

Támogatom

1200 FT / Hó

Támogatom

5000 FT / Hó

Támogatom

További cikkek