Makulátlan jazz-poppal jelentkezett a Slapstick?
december 9, 2022

Új dallal jelentkezett a héten a Slapstick?, a címe Blue Space. A Slapstick? most először szerepel nálunk, a legújabb számuk pedig már a második single a nemsokára megjelenő első nagylemezükről.

A Slapstick?-et Gulyás Bence (dobok), Molnár Barnabás (gitár) és Gerner Koppány (basszusgitár alkotják), amiből arra lehetne következtetni, hogy egy instrumentális felállásról van szó, de ez bizony nagyon távol van az igazságtól, hiszen az együttes számaiban különböző vendégénekesek is szerepelnek. A pár hónapja megjelent Pale Blue Dot-ban épp az a Lighghty akinek az új lemezéről mostanában írtunk, a legújabb számban pedig Mina Latham működött közre.

A Blue Space-t hallgatva az első hangtól fogva nyilvánvaló lesz, hogy itt nem hobbizenészekről van szó, mindenki nagyon ott van a szeren, és a production szempontjából is egy sokkal csiszoltabb dalt kapunk, mint amire számítanánk. Dallam és harmónia terén se a klasszikus indie-popot kapjuk meg, lehet tippelni, hogy a zenekarból hány tagnak van jazzes háttere. Jól működik az ének is a számban, kíváncsian várjuk a lemezt! Ja és annyit hozzátennék még, hogy az együttes képi világa is rendben van, a borítók Szilágyi Luca Hanga munkáját dícsérik, a fotók pedig Csige Aranka művei.

  • A Slapstick?-et legközelebb jövő szerdán a Központ pincéjében kaphatjátok el, szokásos nyolcas kezdés, másfeles behopp.