A nap, amikor mindannyian pécsiek akarunk lenni
december 7, 2016

Mi itt, a KERET blognál tudjuk, hogy Pécs Magyarország Seattle-je. Január 7-én azonban ennél is nagyobb szuperlatívuszokban kell beszéljünk a magyar könnyűzene régi-új fővárosáról, hiszen ekkor rendezik a második Made in Pécs fesztivált, ahol – nem vicc – egy nap alatt 109 helyi banda fog fellépni hat különböző helyszínen.

Nem aprózták el a szervezést és a promóciót a Made in Pécs szervezői, hiszen az önmagáért beszélő line-up mellett egy különleges sajtótájékoztatót tartottak szerda délben, Budapesten, a Toldi Klubban.

madeinpecs-3-of-6

Gellai Gergő főszervező a pécsi zeneipar legismertebb tagjait hívta meg a sajtóeseményre, így Felcser Mátétól (Punnany Massif) kezdve Marsalkó Dávidon (Halott Pénz) át Vida Áronig (The Beans) befutott, és befutóban lévő zenészek meséltek a pécsi mítoszról, pontosabban a virágzó könnyűzenei kultúra okairól, melynek csúcseseménye az először idén megrendezett Made in Pécs.

Jövőre, egészen pontosan egy hónap múlva azonban még nagyobbat dobbantanak a szervezők, hiszen

6 helyszínen összesen 109 pécsi produkció fog helyet kapni 20 perces váltásokkal.

madeinpecs-4-of-6

Évről évre kapnak szárnyra a pécsi együttesek a legkülönfélébb stílusokban, ez az egy napos minifesztivál pedig az esszenciáját fogja bemutatni a helyi zenei életnek. Ian O’Sullivan, a Mongooz And The Magnetből hangsúlyozta azt, hogy

Pécs ugyan kicsi város, de óriási szíve van

és ez egy jó lehetőség arra, hogy most forduljon a kocka, vagyis ne a zenekarok jöjjenek Pestre, hanem a pesti közönség és szakma tegyen látogatást Pécsett.

A KERET bloggal, illetve pécsi kiküldetésünkkel a GhosteNote-tal természetesen ott leszünk a felfordulásban és igyekszünk tudósítani a fesztiválról, bár a bőséges programkínálat láttán még mi is zavarban vagyunk. Egy biztos, a tavalyi Kikeltető döntősei, a The Beans és az Erdélyből meghívott The nobody elses fogja zárni a napot.

  • A hivatalos Facebook-esemény itt található, a részletek a zenekarokról és a beosztásról hamarosan publikusak lesznek.

Fotók: Komróczki Dia