Földöntúli nyelvek, és súlyos breakek versenyeznek MA’AM új dalában
március 13, 2021

Vadiúj trekkel és szövegvideóval jelentkezik MA’AM, aki továbbra is próbálja lebontani a határokat zene és nem zene, dalszöveg és nem dalszöveg között. Az új dal címe ‘Moskov‘, és nálunk premierezik!

MA’AM neve ismerősen csenget, hiszen döntős volt a legutóbbi Kikeltetőnkön, és egyik régebbi projektjével kapcsolatban írtunk is róla. A ‘Moskov’ Anna jövő héten megjelenő kislemezének az előfutára, ami Andremodor Modaleda néven jön majd világra, tehát marad az M-ek és A-k játéka. A közelgő EP hátteréről a szerző ezeket mesélte:

Andremodor Modaleda egy karakter, egy bolygó vagy egy kifejezés. El tudok benne és vele bújni a saját biztonsági zónámban, ahol nem érnek el a rossz hírek és problémák. A.M. izolál a külvilágtól, segít abban, hogy továbbra is a számomra jó oldalt tudjam képviselni a mindennapokban és a művészetben egyaránt. Megoldani, értelmezni, játszani és küzdeni szeretnék.”

Makay Anna / MA’AM

Az új dalban MA’AM szokásos sokszólamú helyenként egymással küzdő énekhangjai kezdenek, hogy aztán a második félidőre az egész egy már-már Venetian Snares-es veretésbe forduljon át. Félreértés ne essék, ezt pont annyira hardcore amennyire hangzik, de éppen ez a jó benne.

„Ez az anyag arra szolgál, hogy kiadjam magamból a szorongást, a dühömet és a félelmeim. Zenélés közben ahhoz hasonló mechanizmusokat tudok elérni, mint amikor játszom. Játék alatt értem amikor videojátékkal nyomulok, gyerekeknek tartok foglalkozást, vagy csak örültként rohangászok a kertben.”

A koncepció Anna eddigi összes anyagánál nagyon fontos volt, nincs ez most se máshogy. Az album és a klip art directora Lukácsi Liza volt, aki így jellemezte az új videót:

„A lyric videó játékra szólítja a nézőt, menekülőutat kínál a valóság elől. A karaoke szövegét “olvasva” szinte fel sem tűnik, hogy EGMÁ hegyei között egyre közelebb jutunk Andremodor Modaleda-hoz. A videó egyszerre meditatív és nyomasztó – akárcsak egyedül lenni a saját szobánkban.”