bánkitó-2
Ugyan kicsiben, de biztosan lesz idén Bánkitó Fesztivál
április 27, 2021

Egyre inkább körvonalazódni látszik a 2021-es nyár programja, most éppen kedvenc kisfesztiváljaink egyike, a Bánkitó szögezte le, hogy július 8. és 10. között ismét az aprócska Bánkra költöztetnék a hazai underground színe-javát.

A Bánkitó így az eredetileg tervezett időpontban tud megrendezésre kerülni a remények szerint. A sok bizonytalan körülmény ellenére a szervezők egyelőre bizakodóak azt illetően, hogy júliusban már lehet majd biztonságosan fesztiválozni.

“Mindannyian nehéz hónapokon vagyunk túl, de szerencsére a Bánkitó szuper közössége őszinte türelemmel és elfogadással támogatott bennünket. Sajnos a helyzet kiszámíthatatlansága ugyan hátráltatja a tervezést, és bár biztosan még nem lehet tudni, hogy milyen korlátozások lesznek és milyen formában lesz lehetséges a fesztiválozás, több különböző eshetőségre is megvannak a megfelelő forgatókönyveink”

-mondta el Oláh Kata a fesztivál ügyvezetője a sajtóközleményben.

A fesztivál a tervek szerint a tavalyra tervezett tematikát menti át idénre, ami pedig a magyarság lesz:

„Ne hátra nyilazz, hanem előre! Idén végre mindenki beolttathatja magát Hungrovakcinával, a magyarság szérumával, és a tavaly elkezdett fonalat felvéve nekivághatnak a nagy Hungaroterápiának,  hogy megfejtsék, vajon mi teszi a magyart? Az, hogy itt született, itt él, beszéli a nyelvet, vagy hogy magyarnak vallja magát? Ebben a hangulatban indulhat el az idei Bánkitó, ahol biztonságos dózisban és kellő időben adagolt hungarikumok, megfelelő mértékű szórakozás, és rendszeres párbeszéd veszi kezdetét a magyarság kérdéseiről.” – bontották ki a koncepciót a szervezők.

Az már egészen biztos, hogy a szokásosnál kisebb, inkább házibuli hangulatra hajazó Bánkot kell idén elképzelni. A tervek szerint két élőzenei és egy különleges elektronikus zenei helyszínnel vértezik majd fel a tó környékét.

A tematikához egyébként még egészen illik is az, hogy külföldi fellépők nélkül kénytelenek megszervezni az idei fesztivált, ennek tükrében az idei line-up teljes mértékben a hazai zenekarokból áll majd össze.

Miután tavaly elmaradt a fesztivál, rengetegen döntöttek úgy, hogy áthozzák a jegyüket idénre, ezért, és az igencsak korlátozott kapacitás miatt, idén nagyon alacsony darabszámban értékesítenek jegyeket a fesztiválra, bérleteket például csak a hírlevél feliratkozók tudnak majd venni.

  • A legutóbbi Bánkitóról készült összefoglaló írásunkat itt találjátok!

Fotók: Bánkitó Facebook