“Lefagyott iPhone-omon a Biblia”

Cikk

május 1, 2016

Major Bálint

309

A KERET lassan 10 éve az ország meghatározó független lokálzenei platformja. A közeljövőben szeretnénk fejleszteni a videós csapatunkat, live sessionöket, riportokat és lemezkommentárokat készíteni. Ehhez, illetve a további zavartalan működésünkhöz szükségünk van a támogatásotokra. Az alábbi gombra kattintva küldhetsz nekünk egyszeri, vagy rendszeres adományt a PayPalen keresztül.

Sorbonne Sexual új sebességbe kapcsolt. Írtunk már legelső, Fáma című albumukról, a zenekar már akkor is nagyon ígéretes volt, igaz kicsit még gyerekcipőben járt. Mostanra sokat fejlődtek, és az új daluk mind zeneileg mind szövegileg érezhetően érettebb.

Animált klipjükben megjelenik a modern társadalom árnyoldala, a pusztuló föld és a hanyatló emberiség képei egymásba olvadnak. Nézzétek meg a klipet, alatta pedig a dalszerző-frontember Karádi Gergely mesél egy picit a zenekar jelenlegi állásáról:

Sorbonne Sexual – Ördögnyak ( HIVATALOS VIDEÓKLIP )

A Sorbonne Sexual májusban VIDEO EP-t ad ki. Itt van róla az első dal. Zenekar : Vitányi Dávid – basszusgitár Galgóczi Olivér – gitár Dörögdi Dávid – dob Karádi Gergő – ének, gitár, szöveg A felvételt Makay András készítette a Supersize Stúdióban.

“Az ‘Ördögnyak’ a zenei továbblépésünk emblematikus dala. A zenekar aktuális reflexiói mind megtalálhatók benne. Az eklektikája pedig önmagában meghaladja az eddigi anyagaink érettségi szintjét. Törökbálinton, a Supersize-ban vettük fel az új kislemezünket, Makay Andrissal és Beke Istvánnal. Egybe játszottuk fel, ez új volt számunkra, viszont így vissza tudtuk adni a Sorbonne flash-t, sokkal lényegibbek lettek a felvételek. Forgattunk is a stúdióban így minden megjelenésünk videós lesz, és eme megjelenések végén az egész anyag egy VIDEO EP formát ölt majd. Eddig egy klipet készítettünk – amit szintén Pethő Balázs rendezett vágott, “mindenelt” – ami inkább imageklipnek mondható. Nem akartunk vásznon lenni, ezért úgy döntöttünk animált klipet szeretnénk inkább, abból is a stop-motion irányt preferáltuk.”

A stoner és jazz sajátos keveredése nagyon ígéretes, kíváncsian várjuk hát az EP többi részét. Érdemes követni a facebook oldalukat, ahol időnként “SorbonneTV” formájában is hírt adnak magukról.

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

PLAYLISTEK