La Superbe
Szintipoppal menekül egy képzelt nyárba a La Superbe
március 31, 2021

A tavaly nyáron alakult La Superbe olyan debüt-kislemezt adott ki, amiben egyszerre jelenik meg a Miami Vice, a nyolcvanas évek és a Chromatics világa. A ‘Dance Away‘ című album első száma már múlt héten megjelent a Facebookon, a dallal kiegészült EP-jük pedig most debütál a KERET-en. Az álmodozó szintipop ütemeket szépen egészíti ki a női vokál és a jól megkoreografált átkötések: az alább hallható négy számos ‘Dance Away‘-ről beszélgettünk az együttes tagjaival.

A tagok más formációkból már ismertek: David Le Grand (szintetizátor, dob) a Csaknekedkislányban basszusgitározik, Borszukovszky Flóra (ének) és Zsirai Andris (basszusgitár) a Ricsárdgírben zenélnek.

Már 6-7 éve elég sokat játszik a két zenekar együtt, így a backstage-ben elég jó kapcsolat alakult ki közöttünk,

ezért írtam rá, Davidra tavasszal, hogy mit szólna egy közös projekthez” – mesélte Andris a KERET-nek a projekt indulásáról. A dalokhoz szövegeket Flóra írta, zenét pedig közösen szerezték. Az albumhoz való inspirációként a következőket sorolták fel: a Metronomy, az MGMT, a Computer Magic, a Donny Benet, de a Gorrilaz és Calvin Harris, valamint Disclosure és a Chromatics is hatással volt az alkotókra, akiknek produktumát a CSNK-ból ismert Dávid keverte és maszterelte. Ezentúl a számokat az ő mini stúdiójában rögzítették, valamint az artwork is az ő munkája.

Flóra szerint a dalok hangulata ambivalens: „Ezek táncba hívó popdalok, melyeket kijózanító reggelek, tengerízű könnyek és forró betontömbök ihlettek.

Merengés egy nyárba, ami meg sem történt.  

Érdekesség, hogy a sokakra rettenetes hatással lévő koronavírus nem kezdte ki a zenekart, sőt: „Igazából az esti 8 órás kijárási korlátozás miatt kezdtünk el Dávidnál próbálni, aminek az lett az eredménye, hogy sokkal jobban tudtunk haladni a számokkal, mint előtte a fizetős próbatermekben, ahova jártunk” – mesélte Andris

Mert így nem esténként meló után, fáradtan két három órát zenéltünk, hanem hétvégén kipihenten egy napot rá tudtunk áldozni.

Terveik szerint még az idén szeretnének kijönni egy új single-lel és egy kislemezzel, valamint, ami nemcsak számukra a legfontosabb, szeretnének találkozni a közönséggel: mint mondták,

Ha vége a járványnak, akkor jó lenne élőben is előadni a dalokat.