Pályájának nagyon az elején van, még bármi lehet belőle

Cikk

október 10, 2017

Major Bálint

2765

Azt be kell vallani, hogy mi itt a KERET-nél nem igazán szoktunk foglalkozni hip-hoppal, rappel. Ebből következőleg a Kikeltetőre sem szoktak ilyen előadók jelentkezni, pedig szívesen hallanánk egy-kettőt. Tudjuk, hogy őrültnehéz jó magyar szöveget írni, és valljuk be sokan ezen is csúsznak el, viszont annál nagyobb öröm, amikor valakinek sikerül.

ESEMÉNYAJÁNLÓ ↓

Krúbinak nagyon is sikerült. Az idén májusban megjelent első számával nevezett a Kikeltetőre (lásd lejjebb), ami egyből felbolygatta a hazai hip-hop szcénát. A szakma vezető előadói, pl. NB, Gege, Knozah B., BMB mind pozitív kritikával illették a produkciót. Azóta már élő formációja is lett, amiben DJ M3GH4jTó biztosítja a zenei alapot, a vele lenyomott első koncert is remek kritikákat kapott, követőik száma szinte exponenciálisan növekszik.

Én őszintén bízom Krúbiban. Nincs még egy műfaj amiben annyira nehéz jó magyar nyelvű tartalmat alkotni mint a rap. Nagyon keveseknek sikerül emiatt, az AKPH olyan magasra tette a lécet, hogy azt szinte lehetetlennek látszik megugrani. A PestiEst kiváló bemutatkozó dal, laza beat, bluesos zongora riff: semmi komolyság, csak tisztán, lazán. Sikerült elkapnia egy pesti vibe-ot, egy olyan szám lett ami megállja a helyét a kocsmák playlistjén.

De ennél sokkal többre képes, és remélem sokkal többet is akar majd. A szövegnek vannak egészen zseniális sorai, pl: “Mondtam is Tóninak ‘grat az új repülődhöz’ Ő csak annyit mondott: „hát nem az enyém, de azért köz”. Viszont sajnos őt is fertőzi a magyar rapper-szenny témavilága, az altesti humor alpáriság féktelen kiaknázása. Mivel ez az első száma, ez még totál belefér, és nagyon szurkolok neki, hogy ne a Mr. Busta féle pénzéhes minősíthetetlen fertő felé vezessen útja, hanem próbáljon meg felérni a Saiid-Závada páros által felállított mércéhez. Én nagyon szorítok.

A KERET 10 éve az ország meghatározó független lokálzenei platformja, amit a ti adományaitokból tartunk fenn.

Köss most éves támogatói előfizetést, és megajándékozunk egy KERET blogos vászontáskával!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!