Pályájának nagyon az elején van, még bármi lehet belőle
október 10, 2017

Azt be kell vallani, hogy mi itt a KERET-nél nem igazán szoktunk foglalkozni hip-hoppal, rappel. Ebből következőleg a Kikeltetőre sem szoktak ilyen előadók jelentkezni, pedig szívesen hallanánk egy-kettőt. Tudjuk, hogy őrültnehéz jó magyar szöveget írni, és valljuk be sokan ezen is csúsznak el, viszont annál nagyobb öröm, amikor valakinek sikerül.

Krúbinak nagyon is sikerült. Az idén májusban megjelent első számával nevezett a Kikeltetőre (lásd lejjebb), ami egyből felbolygatta a hazai hip-hop szcénát. A szakma vezető előadói, pl. NB, Gege, Knozah B., BMB mind pozitív kritikával illették a produkciót. Azóta már élő formációja is lett, amiben DJ M3GH4jTó biztosítja a zenei alapot, a vele lenyomott első koncert is remek kritikákat kapott, követőik száma szinte exponenciálisan növekszik.

Én őszintén bízom Krúbiban. Nincs még egy műfaj amiben annyira nehéz jó magyar nyelvű tartalmat alkotni mint a rap. Nagyon keveseknek sikerül emiatt, az AKPH olyan magasra tette a lécet, hogy azt szinte lehetetlennek látszik megugrani. A PestiEst kiváló bemutatkozó dal, laza beat, bluesos zongora riff: semmi komolyság, csak tisztán, lazán. Sikerült elkapnia egy pesti vibe-ot, egy olyan szám lett ami megállja a helyét a kocsmák playlistjén.

De ennél sokkal többre képes, és remélem sokkal többet is akar majd. A szövegnek vannak egészen zseniális sorai, pl: „Mondtam is Tóninak ‘grat az új repülődhöz’ Ő csak annyit mondott: „hát nem az enyém, de azért köz”. Viszont sajnos őt is fertőzi a magyar rapper-szenny témavilága, az altesti humor alpáriság féktelen kiaknázása. Mivel ez az első száma, ez még totál belefér, és nagyon szurkolok neki, hogy ne a Mr. Busta féle pénzéhes minősíthetetlen fertő felé vezessen útja, hanem próbáljon meg felérni a Saiid-Závada páros által felállított mércéhez. Én nagyon szorítok.