Közepesen lassú, de annál izgalmasabb zenék a Blue Sun első válogatásán
május 23, 2024

A héten jelent meg a most induló Blue Sun kiadó első anyaga, egy 11 dalos válogatáskazetta. A Blue Sun még bő másfél éve indult a megboldogult Blutorange-ban a Király utcában, egy havonta jelentkező listening night-ként, mostanra pedig egy friss kiadóvá forrta magát ki. Az alábbi háromnegyed óra telis-tele van Keret közeli elóadókkal, mint például Mádava, a Sauropoda és Yorgos a Deep Glaze-ből.

A Blue Sun Hanussen és Kozmo D szüleménye, akik a Kalóz Records pultja mögött lettek jóba. Hanussent leginkább a Terra Kontra irányából ismerhetitek, ami az egyik legmenőbb house bulisorozat mostanában a városban, Kozmo D pedig igazi veterán, a Moonbase Patel Disco egyik fele, az UbikEklektik csapat tagja.

A válogatáson zenei műfajok széles palettája található meg, részben elektronikus, részben hangszeres, de ezeken a kategóriákon belül is rengeteg a változatosság. Downtempoval kezdődik, aztán dreampopon, jazz rappen, r’n’b-n, és még sok minden máson keresztül vezet a hallgató útja. A válogatás vezérfonala sokkal inkább egy érzés, egy hangulat, mint egy konkrét zenei tematika. Ez nem annyira meglepő, ha esetleg ráhallgattatok már Hanussen Zusammenes mixére, ami nagyjából egy hónapja jelent meg a Keret csatornáján.

  • A válogatást jövő pénteken fizikai hanghordozón is meg lehet majd vásárolni, de nem ám LP-n, hanem kazettán, szóval akinek van esetleg otthon lejátszója fáradjon el a Soul Cure Records-ba, és szerezzen magának egy darabnyi izgi új hazai zenét.