Kover Kipak – Csordás Levente
november 5, 2018

Új rovatunkban olyan fiatal kortárs magyar grafikusokat, dizájnereket, animátorokat és zenészeket mutatunk be, akik rendszeresen készítenek borítóképeket koncertek és bulik Facebook eseményéhez. Ez a Kover Kipak, ide kattintva találjátok a sorozat többi részét.

Ezúttal ismerjétek meg Csordás Leventét, aki a Kimitrak bulik állandó borítótervezője. Az eseménysorozat jellegzetessége, hogy mindig az előző buli közönsége lett megrajzolva a soronkövetkező event promójához.

Mióta foglalkozol grafikával/animációval?

2000 óta, akkor kezdtem a Kisképzőt.

Kiknek szoktál covereket csinálni?

Kimitraknak, ismerősöknek, barátoknak.

Miből/honnan inspirálódsz?

Netről, mesekönyvekből, gyerekkori emlékekből, régi, kortárs illusztrációkból és fotókból és zeneből is, ha van köze a munkához.

Mit gondolsz, mitől lesz jó egy esemény-cover, vagy bármilyen bulipromó?

Nálam nincs semmi magasztos szempont, csak nézzen ki jól, legyen érdekes és juttasson eszembe valami jó, vagy fura erzést.

Mennyire fontos, hogy kötődjön a vizualitás az esemény hangulatához? Hogyan kapcsolódik a kép a zenéhez?

Nem árt ha kötődik, de azért nem veszem zokon ha nem, vagy pont az ellentéte, de jól néz ki. Mindenesetre a kötődést támogatnám. Jómagam is törekszem rá, még ha nem is mindig sikerül.

Milyen más magyar kortárs alkotóknak szereted a Facebook buli-cover munkáit?

Teljesség igénye nélkül (mert nem mindig tudom ki csinálja és iszonyat ritkán megyek bulizni és csak azt látom, ami néha szembejön velem) a Larmes, Toldisak közt szoktam jókat látni meg a Lick the Click is jó. (Nevek: Pál Tamás, Hargi Csík Petra, Marjai Petra, Tompa Borbála) De tuti kihagytam valakit/valamit.

Ha van még bármi, amit az esemény coverekkel kapcsolatban szeretnél elmondani, akkor hajrá!

Jó hogy fekvő formátumú. :) És mindet rajzolom.

A Kimitrakot itt tudjátok lájkolni Facebookon, Levente Behance oldalát pedig ide kattintva találjátok. Alább pedig most mutatunk néhányat a munkái közül.